Rize eski Milletvekili ve Belediye Başkanı, eğitimci yazar Şevki YILMAZ, Karadeniz bölgesinin tanınmış gazeteci ve yazarlarından olan Bayram Ali Kavalcı'nın annesi Seher Mete Kavalcı (98)'nın yaşlılığa bağlı sağlık problemleri nedeniyle tedavi gördüğü Rize Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Yazar yönetici B. Ali Kavalcı ve Yapraklar Mahallesi Muhtarı, Sanayici Ali Erdinç Kavalcı'nın annesi, İrşad Vakfı Müdürü A.Kadir Kara hocanın da anneannesi olan asırlık Seher nineyi ziyaret eden, Rize eski Milletvekili, eğitimci yazar Şevki YILMAZ, "B.Ali Kavalcı kardeşimiz her daim şehrimizin ve ülkemizin faydasına haberler yapan, yazılar yazar bir değerimizdir. Üstelikte annesine bir asra yakın hizmet verme noktasında çok nasıplı bir kardeşimiz. Dostlarımız, eşi 15 yıl önce vefat eden Seher nineye gelini Selma hanımefendinin ve oğlu B.Ali beyin örnek gösterilecek bir hizmetle baktıklarını dile getiriyorlardı. Toprak ailesinin güzel evlatlarının düğün davetine katılmak üzere geldiğim memleketimde, Seher nenemizi tedavi gördüğü hastanede ziyaret edip, elini öpüp, duasını aldım. Gözleri gibi baktıkları ve kendisine hizmet etmekte yarıştıkları kadım dostlarım bu güzel Kavalcı ailesinin fertlerini tebrik ettim. Bu vesileyle hastanenin aynı katında tedavi görmekte olan diğer hastalarımızda ziyaret etmek, dualarını almak nasip oldu. Hepsine yüce Allah'tan acil şifalar diliyorum. İsra suresi, 23. Ayette Allah (c.c.) buyurdu ki, "Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya ve babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara "öf!" bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle." buyuruyor. Anneye, babaya hizmet cennetin anahtarıdır. Bu ne büyük bir nimettir. İşte bu aile bu nimetten faydalan nasıplı bir ailedir. Ne mutlu annesi ve babası hayatta olup, onlar hizmet verenlere. "dedi.

Rizeli tanınmış gazeteci, yazar B. Ali Kavalcı, Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz'a bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, " İrşad ve emri maruf noktasında, dini ve milli değerlerimizin yaşatılması ve yaşanmasında gece, gündüz demeden gerek yurt içi, gerekse yurt dışında tüm insanlığa ve bilhassa genç nesillere yönelik milli ve manevi duyguların yaşatılması noktasında fedakarca yapmış olduğunuz konferans ve sohbetlerinizle göllülerimize her daim kazanmaya devam ediyorsunuz. Bu manevi hizmetlerinizden dolayı bizlerde sizlere her daim duacıyız. "dedi.

Editör: TE Bilisim