Vali Osman Varol, belediye düğün salonunda düzenlenen iftarda, şehit aileleri ve gazilerle böyle anlamlı bir organizasyonda bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Şehitleri sürekli hafızalarında tuttuklarını, gazilerin de yanlarında olduklarını dile getiren Varol, 19 Mayıs'ın 100. yılının kutlandığına işaret ederek, "100 yıl önce 19 Mayıs 1919'da başlayan ve zaferle tamamlanan Milli Mücadele, insanların bireysel, bedensel menfaatlerinin önüne canlarını koyarak vatanını, milletini ve sahip olduğu manevi değerleri savunmak için her şeyi geride bıraktığının en önemli örneğidir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve Milli Mücadele kahramanlarını saygıyla anıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından, Merzifon Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan şehit yakını ve gazi kamu çalışanlarına sertifikaları Vali Varol ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Programa AK Parti Amasya Milletvekilleri Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Tansel Çokuysal, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Editör: TE Bilisim