Rize'nin kanaat önderleri ve manevi dinamiklerinden, ilim, ihlas ve gönül adamı emekli vaaz Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi'nin 69 yıl önce kurucusu olduğu Rize İrşad Vakfı Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Kur'an Kursları'nın Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan, Rize Merkezde yeni bir Kız Kur'an Kursu'na ihtiyaçları bulunduğunu ifade ederek, bunun için hayırsever vatandaşlardan arsa talebinde bulundu.

Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan, yaptığı açıklamada, "Merhum Zavendikli Mustafa Hocamızın 1950 yılında başlatmış olduğu bu ilim yuvaları 69 yıldır siz hayırsever kardeşlerimizin maddi ve manevi destekleri ile devam etmektedir. Tüm Kur'an Kurslarımız Diyanet İşleri Başkanlığımız Rize Müftülüğümüze bağlı olan bir kız, üç erkek kuran kurslarımızda yaklaşık beş yüzün üzerinde yatılı yatısız talebelerimize seçkin ve gayretli fedakar hocalarımız tarafından hafızlık, temel dini bilgiler, şer'i ilimler, Arapça, Osmanlıca, imamet ve hitabet dersleri verilmektedir. Sizlerden ricamız Merhum Zavendikli Mustafa Hocamız'ın kurmuş olduğu kursların hizmetlerini daha güzel yürütebilmek adına O'ndan bizlere miras kalan Rize İrşad Vakfı'na hayır ve hasanetlarınızla desteklerinizi esirgememenizdir. Rize Merkezde yeni bir Kız Kur'an Kursu'na ihtiyacımız bulunduğundan hayırsever vatandaşlarımızdan 3 ila 5 dönüm arasında arsa talebimiz mevcuttur." dedi.

Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Kur'an Kursları'ndan mezun olanların ilçe müftülüğü dahil birçok önemli görevlerde yer aldığını kaydeden Saruhan, "Son on yılda mezunlarımızdan yüzlerce talebimiz ilçe müftüsü, vaiz, eğitim merkezi görevlisi, kurs öğreticisi, imam hatip, müezzin kayyım olarak vazifeye başlamıştır. Yüce Peygamberimiz'in (S.A.V.) 'Ver ki sana da verilsin' öğüdüyle bir ömür hayat sürmenizi yüce Rabbimizden niyaz eder, şahsım ve mütevelli heyetim adına saygılar sunarım" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim