Özel bir televizyon kanalında canlı yayın konuğu olan Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Salarha Tünelindeki Son Durum ve Bölgenin Diğer Projeleri İle İlgili Açıklamalarda Bulundu.

''Salarha Tünelinde İlk Işık Temmuz Ayında Görülecek''

Salarha Tünelinin Sağ Tüpünde son 110 metreye gelindiğini ve Temmuz 2020'de ışığın görüneceğini belirten Alim; ''Geçtiğimiz hafta Bölge Müdürümüz ile beraber Ulaştırma Bakanımız ile bir toplantımız vardı. Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve Valimizle birlikte onun öncesinde salarha tünelinde bir inceleme yaptık. Çok kaliteli bir hizmet orada icra ediyorlar. Tünele de girdik. 2950 metre civarında uzunluğu 3 kilometre uzunluğunda bir tünel sağ tünelde son 110 metrelerde ve günde iki buçuk metre ortalama gidilebiliyor bu da tahmini Temmuz aylarında sağ tüpte ışık görüleceği anlamına geliyor. Bir taraftan faaliyetleri devam ederken diğer taraftan da içlerinde betonlama faaliyeti devam ediyor. Yani pandemi sürecinde yatırımları sekteye uğratmadan güçlü ekonomi ile yatırımlarımız devam ediyor. Yine diğer taraftan hem Dalyan tarafından hem de Dörtyol mevkisinden viyadük ve kavşak bağlantıları çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Ancak sağ tüp bittikten sonra sol tüpteki delme faaliyetleri devam edecek. Orada da betonlama yapılıyor. Delme neden yapılmıyor; çünkü zemin biraz bozuk üste binalar var üstteki binalar zarar görmesin diye Sağ tüp tamamen bittikten sonra sol tüpte çalışmalar yapılacak ve sol tüpte de fazla mesafe yok. Yani 2020'nin Ekim aylarında sol tüple beraber 2 tüp 2021'in Nisan-Mayıs aylarında açılır diye tahmin ediyorum bir tanesinde 100 metre mesafe kalmış ikisi de çok güzel haberler.''dedi.

''Şehrin Geriye Doğru Açılmasını İstiyoruz''

Konuşmasında Salarha Tünelinin ve Salarha Duble Yolunun önemine değinen Alim; ''Bizim isteğimiz şehrin geriye doğru açılması; Şimdi bunu söylerken tabii hemen il başkanı o bölgeden olduğu için böyle diyor gibi söylemler geliyor. Hayır! Nihayetinde Salarha tüneli geliyor şehirde nereye birleşiyor? Kuzeyde Tayyip Erdoğan Bulvarı, burayla kesişiyor birleşiyor bu bulvar niye yapıldı 8.4 kilometre iç yolda tıp fakültesinin oradan başlayıp Pehlivantaşı'na kadar şuan tamamlanmış olan, kamulaştırması ile beraber 500 milyona mal olan bu yatırım Pehlivantaşı'na kadar gidiyor.''dedi.

''Salarha Duble Yolu 27 Mayıs'da İhale Edilecek''

Salarha bölgesindeki yolun artık ihtiyaca cevap vermediğini belirten Alim; ''Bu ayın 27'sinde İnşallah Salarha Duble Yol ihalesi yapılacak. Toplamda 25 kilometrelik bir yol ancak bu ihale taş ocağından başlayıp Muradiye beldemizin geçtikten sonra son bulacak. Bu alan sadece yolun ilk bölümü ilk etap ama tabiki bununla beraber alttan ve yukarıdan bağlantılar yaparak hatta burada Salarha Tüneli, Salarha Yolu ve buna daha büyük bir görevin verilmesi daha farklı bir misyonunda yüklenmesi gerektiği kanaatindeyim.''dedi.

''480 Adet Toplu Konutun Yanında 200 Konutta Muradiye'ye Yapılma Durumu Var''

Alim konuşmasına; ''Salarha bölgemizde Toplu Konut idaremizin 480 adet konut projesi var. Dolayısıyla orada artık kentleşme sağlanacak ve cazibe merkezi haline gelecek. Muradiye'nin de talebi var. 200 civarında konutun da orada olabilme ihtimalini değerlendiriyoruz.'' şeklinde devam etti.

Editör: TE Bilisim