Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında 24.11.2016 tarihinde imzalanan protokol doğrultusunda her yıl Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk, orta ve lise kademelerinde örgün eğitim veren okullarda gerçekleştirilen ödüllü ''Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması" kayıtları başlıyor.

YEŞİLAY Rize Şube Başkanı Selim Kandemir Yaptığı açıklamada;

Yeşilay olarak toplumu zararlı alışkanlıklardan korumak ve gençleri bağımlılıklara karşı duyarlı, sağlıklı ve üretken hale getirmek amacıyla pek çok faaliyet düzenliyoruz. Bu çalışmaların arasında "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması"nın önemli bir yeri bulunuyor.

Siz değerli gençlerin Yeşilay ile aynı mücadele ruhunu taşıması azmimizi daha da artırmakta ve geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Bu nedenle bizlere katılmanızı çok önemsiyoruz.

2011 yılından bu yana ilkokul, ortaokul ve liseler arasında gerçekleştirdiğimiz bu yarışmayla hem bağımlılıkların insan hayatına olumsuz etkilerini öğreniyor hem de mücadelemize destek veriyorsunuz.

Türkiye genelinde uyguladığımız yarışmamızı ilimizde destekleyen Milli Eğitim İl ve İlçe Müdürlüklerine, Yarışmaya katılan öğrencilerimize, ailelerine ve okul yöneticilerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin yarışmamıza birbirinden kıymetli eserlerle başvurmaları bizleri çok memnun edecektir. Bu çok değerli eserlerin arasından seçim yapmakta bizleri zorlayacağı kanısındayım.. Yeteneklerinizle gurur duyuyoruz.

100 yıl önce vermiş olduğumuz bağımlılıklarla mücadele sözü ile birlikte bir kez daha 7'den 77'ye herkesi bağımlılık konusunda düşünmeye, üretmeye ve tavır almaya davet ediyoruz.

Farkındalığınız arttıkça bağımlılığın zararlarına karşı daha bilinçli olacaksınız. Sağlıklı gelecek sizlerle şekillenecek, iyi ki varsınız.

YARIŞMANIN AMACI

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında 24.11.2016 tarihinde imzalanan protokol doğrultusunda "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması" her yıl Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk, orta ve lise kademelerinde örgün eğitim veren okullarda gerçekleştirilmektedir.

Bu yarışma ile çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerine destek vermek; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayıp daha güvenli ve daha sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunarak yeni neslin bağımlılıkla ilgili bilinç düzeylerini arttırmak amaçlanmaktadır.

Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması 2011 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılmaktadır.

Bağımlılık konulu eserlerin değerlendirildiği Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması, 2011-2016 yılları arasında ilkokul, ortaokul ve liseler arasında afiş, resim, karikatür, kompozisyon ve şiir alanlarında düzenlenmiştir. 2017 yılından itibaren yarışmanın formatında değişikliğe gidilerek edebi ve görsel kategori olarak 2 ana dalda ilkokul, ortaokul ve liseler arasında toplam 18 ödül belirlenmiştir.

2020 Türkiye Finali 2017 yılından itibaren Türkiye genelinde düzenlenmeye başlayan yarışma kapsamında; il birincileri ödüllendirilecek, 81 ilin ilkokul, ortaokul, lise birincileri ise Türkiye finali jürisi tarafından değerlendirilecektir.

Editör: TE Bilisim