Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın söylenmesi ve RTEÜ tanıtım videosunun gösterimi ile başlayan programda, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu ve RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

Konuşmasına öğrencileri tebrik ederek başlayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu, Tıp Fakültesi ile ilgili genel bir tanıtım yaptı.

Şatıroğlu, tıp eğitimi, üniversitemizde tıp eğitimi, tıp eğitiminde ve hekimlikte genel şartlar ve iyi bir hekimde olması gereken niteliklerden de bahsederek konuşmasını tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz konuşmasına, "Sizler tababet ilmini özümsemiş bir kültürün mirasçıları olarak eğitiminize ilk adımınızı bugün beyaz önlüğünüzü giyerek atıyorsunuz." diyerek başladı.

Tarih boyu atalarımızın kurmuş olduğu her medeniyetin, insanlık tarihine imarethaneleri, ibadethaneleri, kütüphaneleri kadar şifahaneleri ile de damga vurduğunu ifade eden Rektör Yılmaz, bu hastanelerde yüzlerce yıl boyunca insanlara ücretsiz, kaliteli sağlık hizmeti verildiğini ve genç hekimler de yetiştirilerek kurumsallaştırılan bu anlayışın günümüze kadar ulaştırıldığını belirtti.

Rektör Yılmaz, tıp alanında öncü olan atalarımızdan bahsederek, Ortaçağ olarak bilinen ve karanlık çağ olarak adlandırılan dönemlerde medeniyetimizin her yönüyle parlak dönemini yaşadığını ve modern dünyanın temellerini inşa ettiğini söyledi.

Medeniyetimizin yeni nesil temsilcileri olmaya aday öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Rektör Karaman, "İşte böyle bir kültürün yeni nesil temsilcileri olmaya aday olduğunuz bu günde, öz güveninizi artırmak için tarihinizi mutlaka araştırın. Çünkü onlar bugün uygulanan modern tıbbın temellerini insanlığa sunmuş, bilimi öncelemiş, insan ve hasta haklarını her daim gözetmiştir. Bu beyaz önlüğü giyerken aslında binlerce yıllık sağlık ve kültür mirasımızın sorumluluğunu da üzerinize almaktasınız.

Beyaz önlük sadece umudun ve şifanın rengini değil aynı zamanda bir bilim insanı titizliğinde mesleğinizi icra edeceğinizin beyanıdır. Bu yüzdendir ki; Raziler, İbni Sinalar, Nefisler adını zikredemediğimiz nice büyük alimlerden Aziz Sancar'a kadar uzanan süreçte yalnızca hekim olmaya değil aynı zamanda evrensel anlamda bir bilim insanı olmaya da adaysınız. Çünkü sizler gücünüzü genlerinizde mevcut olan mirasınızdan almaktasınız. İhtiyacınız olan bu öz güven de daha çok çalışmak ve başarmaya olan inancınız olacaktır. Hepinize bu kutsal süreçte başarılar diler her daim yanınızda olacağımızı beyan etmek isterim." diyerek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilere önlüklerini Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu ve akademisyenler giydirdi.

Tören, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim