Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde Tomurcuk adı verilen Kuluçka Merkezi kuruldu. Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali BİLGİN tarafından 5 Ocak 2019 tarihinde dekanlarımız ve öğretim elemanlarımızın da katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Merkezde hali hazırda yaklaşık 30 girişimci adayı öğrenciye destek ve hizmet veriliyor.


Merkezi gezerek yetkililerden bilgi alan Rektörümüz, teknopark veya teknokentlerin alt birimi olarak yapılandırılan merkezlerden biri olan Kuluçka Merkezinin Üniversitemize hayırlı olmasını diledi.


Kuluçka Merkezi hakkında bilgiler veren Mühendislik Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Paşa HEKİMOĞLU, girişimci adaylarının yüksek katma değerli ticarileştirilebilir fikirlerinin oluştuğu ve olgunlaştığı bu Merkezde, girişimci adaylarına ofis ve teknik alt yapının yanı sıra girişimcilik, fikri mülkiyet ve şirketleşme, proje ve patent hazırlama, destek programlarına başvuru eğitimleri, yatırımcılarla buluşturma gibi hizmetler de sunulabildiğini söyledi.


Dr. Öğr. Üyesi HEKİMOĞLU "Söz konusu öğrenciler Tomurcuk Atölyesinde çeşitli makineler, farklı amaçlı robotlar ve laboratuvar cihazları üretiminin yanı sıra bilgisayar yazılımları, alternatif enerji ve enerji verimliliği konularında 18 farklı ticarileşme potansiyeli yüksek fikir üzerinde gruplaşarak çalışmaya başladı. Farklı bölümlerdeki öğrencilerin disiplinler arası birliktelikle oluşturduğu bu grupların yaptığı çalışmaların veya fikirlerinin ticarileşme düzeyine erişip şirketleşmesi için üniversitemiz özellikle yazılım ve prototip üretimi konularında öğrencilerimize önemli destek sağladı. Ayrıca öğrencilere, iş fikirlerinin oluşması, olgunlaşması ve üretmeyi planladıkları ürünlerin pazar potansiyelini araştırma konularında ücretsiz danışmanlık sağlanıyor. Özellikle öğrencilerimizin en çok zorlandıkları ve desteğe ihtiyaçları olduğu iş fikri oluşturma aşamasında ve/veya mevcut fikirlerini geliştirmede Tomurcuk Kuluçka Merkezi olarak onlara destek sağlama ve kendi işlerini kurabilme yolunda karşılarına çıkabilecek engeller ile baş edebilme konularında onlara hem destek olmak hem de motivasyon sağlamak bu konudaki en önemli önceliğimizdir." dedi.

Editör: TE Bilisim