Üniversitemizde kalite ve verimliliğin daha da artırılması amacıyla "İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi" ve "Kalite Eylem Planı" çalışmalarına eş zamanlı olarak başlanıldı.

Kalite bilincinin oluşması, stratejik planlama yönetimi ve süreç yönetimi konularının kapsamlı bir şekilde ele alınıp hayata geçirilmesi için gerçekleştirilen eğitim çalışmalarının ilki 11 Ekim Perşembe günü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı. "İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi" eğitimine birim amirleri ve birim kalite temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız-Üniversitemiz Kalite Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ali BİLGİN gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ali BİLGİN konuşmasında Üniversitemizde yürütülen kalite çalışmaları hakkında bilgi verdi, İSO 9001 Kalite Yönetim Sisteminin tüm birimlerde aynı anda uygulamaya geçirileceğini ve bu konuyla ilgili hazırlıkların tamamlandığını dile getirdi.

Rektör Yardımcımızın konuşmalarının ardından, Kalite Kurulu Üyesi Doç. Dr. Özlem FAİZ, İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi hakkında sunum gerçekleştirdi.

İkinci toplantı ise 7 Kasım Çarşamba günü iki oturum halinde gerçekleştirildi. Birinci oturumda idari birimlerin amirleri ve birim kalite temsilcileri, öğleden sonra yapılan ikinci oturuma da akademik birimlerin kalite temsilcileri katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali BİLGİN başkanlığında yapılan her iki toplantıda "İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi" hakkında fikir alışverişinde bulunularak yol haritası belirlendi.

Editör: TE Bilisim