Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde Teknoloji Transfer Ofisi tarafından, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve yenilenen destek programları hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla sanayi firmalarına, akademisyenlere ve öğrencilere yönelik "DOKA-KOSGEB-TÜBİTAK TEYDEB Destekleri Bilgi Günü" gerçekleştirildi.


Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali BİLGİN gerçekleştirdi.


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak AR-GE'ye ve Üniversite Sanayi işbirliğine önem verdiklerini belirten Rektör Yardımcımız yeni kurulan 'Tomurcuk Kuluçka Merkezi' hakkında bilgi verdi.


Teknokent hazırlıklarının da devam ettiğini belirten Rektör Yardımcımız, önümüzdeki dönemde Üniversite, sanayi ve kamu kuruluşları arasında işbirliğini güçlendirerek ve artırarak yola devam edeceklerini belirtti.


Rektör Yardımcımızın konuşmalarının ardından, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Teknoloji Transfer Ofisi proje danışmanı Prof. Dr. Serdar Makbul, TÜBİTAK-TEYDEB Destekleri konulu bir sunum yaptı. TEYDEB programlarının içerikleri hakkında bir konuşma yapan dekanımız, proje geliştirme kültürünü oturtmak için neler yapılabileceği hakkında da kısa bir sunum gerçekleştirdi.


KOSGEB Kobi Uzman Yardımcısı İbrahim PALA ise KOSGEB'in KOBİ'lere sunduğu destek programları ve bunların başvuru süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu ve 2019 yılında yeni açılacak olan programları hakkında bilgilendirme yaptı.


Programın son bölümünde, Rize DOKA Koordinatörü Fatih ÖZDEMİR DOKA'nın faaliyetlerinden ve desteklerinden bahsetti. ÖZDEMİR, destek başvuru süreçleri ve önümüzdeki dönemde yapılacak değişikler hakkında da bilgilendirme yaptı.


Sunumların ardından uzmanlar katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı ve program sona erdi.


Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali BİLGİN, KÜSİ İl Temsilcisi ve TTO Koordinatörü Doç. Dr. Göktuğ DALGIÇ, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ercüment CİNEL, sanayi firmalarının temsilcileri, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Editör: TE Bilisim