Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Midilli ve ekibinin, Mühendislik Fakültesinin İDEA-L laboratuarında yaptıkları IDEA-L HAVSA 1500 m alçak irtifa roketi ile Teknofes 2019 yarışmasında boy gösterdi.

Birçok ilden yüzlerce katılım ile gerçekleştirilen yarışmada ''Alçak İrtifa Roketleri'' katogorisinde sıralamada 170.64 puan ile ikinci olan İDEA-L ekibi 4-10 Eylül tarihleri arasında Tuz Gülü'nde yapılacak olan final uçuşlarına katılmaya hak kazandı.

Haberi sosyal medya hesabından duyuran Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman mesajında; ''Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Midilli ve ekibinin Mühendislik Fakültemiz İDEA-L laboratuarında yaptıkları IDEA-L HAVSA 1500 m alçak irtifa roketi Teknofestte yarıştı ve başarılı oldu. Tuz gölünde final uçuşlarında uçuş hakkı kazandı.

Başta Prof. Dr. Adnan Midilli olmak üzere emeği geçen tüm araştırmacı İDEA-L takımı üyelerini ayrı ayrı kutlarım.'' ifadelerine yer verdi.

Güncel53 Gazetesi & Güncel Rize Gazetesi ailesi olarak bizlerde değerli hocamız Prof. Dr. Adnan Midilli ve ekibini tebrik eder; Üniversitemiz adına bu tip başarıların devamının gelmesini dileriz.

Editör: TE Bilisim