Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde 14 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) öncesi, sınavın gerçekleştirileceği binaların Bina Sınav Sorumluları, Bina Sınav Sorumlu Yardımcıları ve Bina Yöneticileri ile Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN öncülüğünde 'görevli eğitimi' toplantısı düzenlendi.

Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonundaki toplantıda MSÜ sınavının sağlıklı ve güvenli bir biçimde yürütülmesi amacıyla yapılan gerekli hazırlıklar, alınan tedbirler ve sınav esnasında dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgiler veren Rektör Karaman, söz konusu sınavın içerisinde bulunduğumuz pandemi dönemi baz alındığında ilk sınav niteliği taşıdığını ve bu noktada sınav görevlilerine her zamankinden daha fazla görev düştüğünü belirtti.

Merkez Kampüsünde ilgili fakülte binaları ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki yerleşkede sınavın gerçekleştirileceğini ve bu sınava 1523 öğrencinin katılacağını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN; "Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak bir sınav yapılacaktır. Bu anlamda bütün önlemler alındı. Sınava girecek adaylara sınav binalarının girişinde maske ve el dezenfektanı verilecektir. İsteyen adaylar kendi maskeleri, yüz siberlikleri ve el dezenfektanları ile de sınava girebilirler. İlk defa bu sınavda, pandemi döneminde sosyal mesafeye uyulması için sınav yapılan okulların bahçelerine sınava girecek adaylardan ve sınav görevlilerinden başka bir kimse alınmayacak. Dolayısıyla da öğrenci velileri sınav yapılan okulların bahçelerine giremeyecek. Bu konuda ailelerin anlayışlı olmasını bekliyoruz. Neticede her şey insan sağlığı merkeze alınarak düzenleniyor. Sınav salonlarında oturma düzeni sosyal mesafeye dikkat edilerek belirlendi. İnşallah herhangi bir sıkıntı ve mağduriyet yaşanmadan bu sınavı da başarıyla tamamlayacağız." dedi.

Karaman konuşmasının ardından METEKSAN Rize İl Temsilcisi Doç. Dr. Yusuf ACUNER pandemi dönemi sınav uygulamalarını ve bina yöneticilerinin sorumluluklarını kapsamlı bir şekilde anlattı.

Editör: TE Bilisim