Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi tarafından organize edilen Girişimcilik Haftası etkinliklerinin açılışı Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali BİLGİN tarafından yapıldı.


Etkinlik programının ilk iki gününde, Üniversitemizde ve Artvin Çoruh Üniversitesi'nde öğrenim gören yaklaşık 80 öğrenciye, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ev sahipliğinde 'İnovatif Düşünme ve Girişimcilik Atölyesi' eğitimi düzenlenerek, Girişimcilik Ekosistemi Kavramı, Ekip Oluşturma, Sorun-İhtiyaç Analizi, Çözüm Önerisi Geliştirme, SWOT Analizi, İş Modeli (KANVAS), Sunum Teknikleri ve sunuş bölümlerini içeren uygulamalı atölye çalışması yapıldı. Ayrıca, eğitim kapsamında katılımcılardan 10'ar kişilik ekipler oluşturularak, uygulamalı eğitim boyunca geliştirilen projeler ve iş fikirlerini değerlendirmek için 'İnovasyon Yarışması' düzenlendi.

2 gün süren eğitimin sonunda yapılan İnovasyon Yarışmasında birbirinden yaratıcı 10 farklı proje jüri karşısında sunuldu ve 'Benim Beynim, Benim Okulum' projesi ile Artvin Çoruh Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 'NörAkademi' ekibi birincilik kazandı.

Üniversitemizde hareketli geçen Girişimcilik Haftası programı, başarılı girişimci iş adamları ve akademisyenlerimizin söyleşileri ve girişimcilik desteklerine yönelik bilgilendirme sunumları ile devam etti.


Etkinlikler kapsamında, 27 Kasım'da Dijital Dönüşüm Mimarı Kozan DEMİRCAN katılımcılara, 'Dijital Girişimcilik ve İş Geliştirme' konulu bir seminer verdi. Ardından Rize Port Yönetim Kurulu Başkanı Asım ÇİLLİOĞLU, akademisyen ve öğrencilerimizle bir araya gelerek 'Kırsalda Nasıl Fark Yaratırım?' konulu söyleşisini gerçekleştirdi.

Söyleşi programının ikinci gününde Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi'nden Öğr. Gör. Gözde TÜYSÜZ, 'Girişimciliğin Teknoloji Transferi Ekosistemindeki Yeri' konulu sunumunu yaptı. Hemen ardından, TÜBİTAK BİDEB personeli Neslihan AYAN ÇEBER öğrencilerimize, 'Lisans ve Lisansüstü Öğrencilerine Yönelik TÜBİTAK Destekleri hakkında bilgi verdi.

Girişimcilik haftasında farkındalık yaratmak adına günün bir diğer davetli konuşmacısı olarak ise 'Girişimcilik Zamanı' konulu söyleşisi ile Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis DEMİR katılımcılarla bir araya geldi.

Girişimcilik haftası etkinliklerinin son gününde, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet ERDOĞAN, girişimcilik serüvenini ve başarı hikayesini, '..en mi, ..iz mi?' başlıklı söyleşisi ile katılımcılarla paylaştı ve gelen soruları cevaplandırdı. Ardından, KOSGEB Rize Müdürü Celil Kürşad DERECİ, öğrencilere, 'Girişimcilere Yönelik KOSGEB Destekleri' hakkında bilgilendirme sunumu yaparak öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Girişimci öğrencilerimizin de girişim serüvenlerini paylaştığı programda, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali BİLGİN ve TTO Koordinatörümüz Prof. Dr. Göktuğ DALGIÇ, tüm konuşmacılara plaket takdim etti.

Aynı zamanda, Girişimcilik Haftası etkinlikleri devam ederken, Rize ilimizden birçok girişimci Üniversitemizde stantlar açarak faaliyetlerini sergiledi ve tanıtım yaptı. Üniversitemizde 5 gün boyunca renkli bir şekilde devam eden Doğu Karadeniz Girişimcilik Hareketi tüm etkinliklerin ardından 29 Kasım Cuma günü sona erdi.

Öte yandan, her yıl Kasım ayında 170 ülkede kutlanan 'Global Girişimcilik Haftası' oluşumuna ülkemizin de 2008 yılında dahil olmasıyla, birçok bölgemizde Girişimcilik Haftası etkin bir şekilde kutlandı. Bu yıl, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) öncülüğünde, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla başlatılan 'Doğu Karadeniz Girişimcilik Hareketi' çerçevesinde, bölge illerinde faaliyet gösteren tüm üniversitelerde, konferans, panel, yarışma, eğitim, workshop, ilham veren söyleşiler ve başarı öyküleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Editör: TE Bilisim