Gürcistan Kutaisi Şehri Nazarişvili Kliğini Başhekimi, Belediye Meclis Üyesi Dr. Merab KVİTSARİDZE'nin davetleri ve ev sahipliğinde Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi Gürcü Dili ve Edebiyatı öğrencileri, Gürcü Yazar Nodar DUMBADZE'nin "Ben, Ninem, İliko ve İlarioni" eserinden tiyatroya uyarlanan "Sevgi ve Sonsuzluk" oyununu sahnelediler.

Öğretim Üyelerimiz Dr. Öğr. Üyesi Harun ÇİMKE, Dr. Öğr. Üyesi Sopio MAKHATCHASHVİLİ ve Dr. Öğr. Üyesi Gül Mükerrem ÖZTÜRK öncülüğünde, öğrencilerimiz Seyit TELCİ, Safiye AĞAOĞLU, Ayşe YILDIZ, Mahsun ATALAY, Mustafa YILDIRIM, Betül Taliye EREN, Büşra SOYDAN ve Laşa PATARİDZE 22 Aralık 2019 tarihinde "Kutaisi Uluslararası Tiyatro Festivali - Novacia" dahilinde Kutaisi Lado Meshişvili Dram Tiyatrosunda oyunlarını sergiledi.


Kimi zaman güldüren, kimi zaman ağlatan ve katılımcılar tarafından "Yılın Buluşu" olarak nitelendirilen bu gösteri, seyirciler ve jüri üyeleri tarafından yüksek not aldı. Ayrıca öğrencilerimizin Gürcüce olarak sahnelediği bu oyun Gürcistan tarihinde yabancılar tarafından ilk kez Gürcüce oynanan piyes olma özelliğini de kazanarak tarihe geçti.


On gün boyunca devam eden tiyatro festivali sonrasında alanında Gürcistan'da önemli statüye sahip jüri tarafından belirlenen öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi.


Her bir öğrencimizin "Teşekkür Belgesi" ile ödüllendirildiği gecede ayrıca öğrencilerimizden Ayşe YILDIZ "En İyi Kız Oyuncu", Seyit TELCİ "En İyi Erkek Oyuncu", Büşra SOYDAN "En Sempatik Oyuncu", Betül Taliye EREN ise "En Özel Oyuncu" ödüllerine layık görüldü.


Tiyatro sahnesinin hazırlanmasında ve oynatılmasında göstermiş oldukları başarıdan ve festivale vermiş oldukları katkılardan dolayı Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Harun ÇİMKE ve Dr. Öğr. Üyesi Sopio MAKHATCASHVİLİ "En İyi Öğretmen" ödülüne layık görüldü.


Ayrıca, Kutaisi Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda Dr. Öğr. Üyesi Harun ÇİMKE, Gürcü Türk kültürel ilişkilerinin geliştirilmesinde göstermiş olduğu katkılardan dolayı "Teşekkür Belgesi"ne layık görüldü.


Festival kapsamında, Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesine ziyarette bulunan, Ünlü Gürcü Şair Şota RUSTAVELİ'nin ölümsüz eseri "Kaplan Postlu Şovalye" şiir söyleşisi de olmak üzere birçok kültürel faaliyette yer alan öğrencilerimiz ayrıca Kutaisi'nin yerel kanalı "Rioni"de söyleşi programına katılarak tiyatro gösterisi hazırlanma sürecinden ve izlenimlerinden bahsettiler.

Editör: TE Bilisim