Rize Andon İçme suyu Arıtma tesislerini Belediye Başkanımız Rahmi METİN, beraberinde Başkan Yardımcısı Aydın Bilsel ve Birim Müdürleri ile ziyaret etti.


Rize Andon İçme suyu Arıtma tesislerine yapılan ziyarete Belediye Başkanımız ve Beraberindeki Heyeti Tesis Müdürü Birol Durmuş, DSİ şube müdürlüğü kontrol mühendisleri ve personel tarafından karşılandı.

Rize İçme Suyu Arıtma Tesisini gezen Başkan Metin ve beraberindeki heyet ilk olarak Yedek İsale içme suyu (500mm çapında çelik boru) bağlantı noktasını yerinde inceledi. Hızlı kum filtresi havuzları, Aktüatörlü motorla çalışan kanal kapakları hakkında tesis Müdür'ünden bilgi aldı.


Rize Belediye Başkanı ve aynı zamanda Andon Su Birliği Başkanı Rahmi Metin, " Türkiye'nin kurumsal anlamda en nezih suyunu içiyor Rize'li hemşehrilerimiz. Yalnız yıllar geçtikçe de deforme olan su boruları deformeden ve çok katlı binaların artması ve tazyik ten dolayı arızalarımız oluyor. Bunlarla ilgili İlbank'tan yeni bir proje çalışması ile eskimiş olan borularımızın değişimini tamamlayacağız. Yeni isale İçme suyu hattımızı bağlantı noktasını da inceledik. Gördük ki suyumuz nizami olarak hergün inceleniyor ve çok sağlıklı bir su içiyor Rizeli hemşehrilerimiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim