23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeni İle Bir Mesaj Yayımlayan Vali Kemal Çeber Mesajında;

''Şanlı tarihimizde yeni bir sayfanın açıldığı, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. yıldönümü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Gazi Meclisimizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan 1920'de "Hakimiyet bila kaydü şart milletindir" demek suretiyle millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etmiştir.

Sevgili çocuklar, "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." diyen Mustafa Kemal Atatürk, sizlere güvenini ve bu ülke için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunuzu ifade etmiştir. Sizlerde bu doğrultuda ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacağınıza güvenimiz tamdır.

Dünya üzerinde sadece ülkemizde var olan Çocuk Bayramını her yıl pek çok etkinlikle dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocuklarla birlikte kutlamanın mutluğu yaşıyorduk. Bu yıl diğerlerinden biraz farklı, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de COVID-19 pandemisine karşı yürüttüğümüz mücadele nedeni ile bu etkinliklere ara vermek zorunda kaldık.

Sevgili çocuklar, sizler "Kırmızı düdük" uygulaması ile nasıl araç kullanırken ailelerinizi uyarıyorduysanız, şuan evlerinizde bayramınızı kutlarken de anne ve babalarınızı uyararak evlerde sizlerle birlikte kalmalarını sağlayacağınıza yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, bayramın dünyanın tüm çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını" kutluyorum.''ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim