Rize Valisi Kemal Çeber, mesajında bayramların karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, dargınlıkların unutulduğu, toplumsal barışın, millet olma bilincinin ve birlikte yaşama iradesinin güç kazandığı günler olduğunu belirtti.

Rizeli hemşehrilerinin tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 salgınını unutmadan belirtilen tedbirlere ve uyulması gereken kurallara harfiyen uyarak geri dönüşü olmayan bir duruma düşmeyeceği ve düşürmeyeceğini; aile büyüklerini, eş, dost, akrabalarını telefonla arayarak bayramlarını kutlayıp tedbiri elden bırakmayacaklarına inancının tam olduğunu kaydeden Vali Çeber, şunları kaydetti: "Gelin hep birlikte bu bayramı da fırsatlara dönüştürelim. Küslüklerimizi, kızgınlıklarımızı, husumetlerimizi bir kenara bırakıp kardeş olmanın, bir olmanın, hazzını hep birlikte yaşayalım. Bizi biz yapan bu duyguların olmazsa olmazımız olduğunu tüm dünyaya bir kez daha haykıralım.

Bayramlarımızın milletçe sevinç ve kederlerimizi paylaşmak, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı pekiştirmek için önemli bir fırsat olarak değerlendirilmesi temennisiyle vatanın bölünmezliği, milletimizin bağımsızlığı ve ülkemizin bekası uğruna şehitlik mertebesine ulaşan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyor, kahraman gazilerimizi ve ailelerini minnet ve şükranla anıyorum.

İnanıyorum ki değerli hemşehrilerim tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 salgınını unutmadan belirtilen tedbirlere ve uyulması gereken kurallara harfiyen uyarak geri dönüşü olmayan bir duruma düşmeyecek düşürmeyecek. Ailemizi ve sevdiklerimizi korumanın basit ama etkili olduğunu unutmayalım. Bu bayramda aile büyüklerimizi, eş, dost, akrabalarımızı telefonla arayarak bayramlarını kutlayıp tedbiri elden bırakmayacaklarına inancım tam. Sevgi, saygı, hoşgörü ve huzurun sağlıklı bir dünyada anlamlı olduğunu unutmaması gereken hemşehrilerimizin gönül birliği sayesinde güçlendiği bir Bayramı daha hep beraber yaşayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Rizeli hemşehrilerimin Kurban Bayramını içtenlikle kutluyor, bayram günlerinin sevinçlere, mutluluklara vesile olmasını diliyor, tüm halkımızın sağlık, huzur ve esenlik dolu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum."

Editör: TE Bilisim