19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Nedeni İle Bir Mesaj Yayımlayan Rize Valisi Kemal Çeber Mesajında;

''Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve aziz milletimizin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919, milletimizin bağımsızlık duygularının ilk yansıması olup, tarihe gömülmek istenen bir milletin tekrar doğuşu, özgür, müreffeh yarınlara yürüyüşü ve Kurtuluş Zaferine atılan en önemli adımın tarihidir.

Sevgili Gençler,

İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs gününün sizlere armağan edilmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve aziz milletimizin sizlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin en önemli göstergelerinden birisidir.

Ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk; "Gençler! Vatanın bütün ümit ve istikbali, siz genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır. Sizler, yani Yeni Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar" diyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, yetişmekte olan genç kuşaklar sayesinde gerçekleşeceğini belirtmiştir.

Aziz Vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, çok çalışacağınıza, ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olacağınıza, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza inancımız tamdır.

Bunların yanı sıra Pandemi süresince göstermiş olduğunuz duyarlılık ve sabır sayesinde ülkemiz Covid-19'a karşı daha etkili mücadele vermiş ve olumlu sonuçlar almıştır. Bu sizlerin vatanınıza duyduğunuz sevginin de bir örneğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.'' ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim