Rize Valiliği tarafından yapılan duyuruda şunlar kaydedildi;

Yaklaşan çay sezonunda, 02 Nisan Cuma günü saat 21.00 itibari ile geçerli olacak sokağa çıkma kısıtlaması içerisinde çay bahçeleri ile ilgilenecek çiftçilerle ilgili aşağıdaki hususların açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur;

1- Gübreleme yapmak üzere çay bahçelerine gidecek vatandaşlarımızın, sokağa çıkma muafiyetinden yararlanmaları için il merkez veya ilçe Ziraat Odalarından çiftçi belgesi temin etmeleri gerekmektedir.

Eğer söz konusu çiftçi belgeleri kişilerin anne yada babasının üzerine ise sadece kimlik belgelerini ibraz etmeleri yeterli olacaktır. Ancak belge diğer aile büyüklerinin adına kayıtlı ise, Nüfus Müdürlüklerinden alacakları nüfus kayıt örnekleri akrabalıklarını belgelemek ve aynı zamanda aile büyüklerinin adına kayıtlı olan çiftçi belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar.

2- Yarıcılar için ise, çay bahçesi sahipleri tarafından hazırlanan ve ilgili köy veya mahalle muhtarı tarafından onaylanan yarıcılık belgesinin Kolluk Kuvvetlerine ibraz edilmesi gerekmektedir.

3- Söz konusu bu belgelerini tamamı ikametgah adresi ve tarım arazisi arasında ki güzergah dahilinde geçerli olacaktır. (Örneğin; il merkezinden Çayeli ilçesindeki çay bahçesine gitmek üzere muafiyetten yararlanan bir kişi İyidere'ye gidemez) Böyle bir durum ile karşılaşıldığı takdirde gerekli cezai işlem uygulanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilisim