Rize Haberleri

Rize Merkez 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda TÜMSİAD Rize Şubesi tarafından düzenlenen "Yeryüzü İftar Sofrası"nda TÜMSİAD üyeleri ve vatandaşlar bir araya geldi.

Programa çocukları ile katılan aileler için iftar öncesinde şişme oyun parkı ve uzay istasyonu kuruldu. Çocuklar doyasıya zaman geçirirken, aileleri dualar ve ilahiler eşliğinde sohbet ederek iftarı bekledi.

Bir panayır havasında iftar düzenleyerek kaynaşmanın artması için bir öncülük yaptıklarını dile getiren TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, "Türkiye'de ilk kez İzmir Şubemizin başlattığı 'Açık hava sofrası' programının 2'incisini biz bu yıl Rize'de yapıyoruz. Bir öncülük ettik. Bununla beraber Rize Meydanı henüz açılmamış ancak burada yaklaşık 2 bin kişilik bir iftar programı düzenleme kararı aldık. Bu programımızda da Allah'a şükür aksayan bir durum yok. Çocuk parkımızla, eğlence uzay salonumuzla çocuklara hitap da eden böyle bir panayır havasında, bir eğlence havasında burada bir ortam oluşturmak istedik. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Bu programların eski duygularımızın tekrar devşirmesi için, gündeme gelmesi için bu gibi ortamların artması için bir öncülük ettiğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Programa, Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Eski Milletvekili Hikmet Ayar, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, İl Genel Meclisi Eski Başkanı Mehmet Kazancı, Rize Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı, TÜMSİAD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mevlana Karali, TÜMSİAD'ın Karadeniz illerinin şube başkanlarının yanı sıra oda başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim