Rize'de Stüdyo Mavi imzalı, yapım ve yönetmenliğini Harun Mavi'nin üstlendiği ve kentte ilk kez çekilen internet dizisi "Ters Yön" izleyicisiyle buluştu.

Filmin genel yayın yönetmeni Harun Mavi, Rize'de denenmemiş bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek madde bağımlılığı, kullanımının getirdiği kötü sonuçları ve bu konuda neler yapılması gerektiğini bazen hüzünle, bazen mücadelenin en sertiyle anlatıldığını söyledi. Mavi, dizide Rize'nin kültürel yapısı, gelenekleri, Karadeniz insanının mertliği, sevecenliği, aşkları, hüzünleri, neşesi ve yerel konuşma ağzının gerçeğine uygun olarak anlatıldığını, Rize insanının neşeli halleriyle gülümsettiğini ve yürek yakan aşklarıyla hüzünlendirdiğini belirttiği dizinin ilk bölümünün 1 yıllık çalışmanın ardından bu akşam saatlerinde yayınlandığını kaydederek, dizide günümüzün en önemli konuları arasında yer alan madde bağımlılığına dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Mavi, dizi çekimlerinde zaman zaman maddi anlamda büyük zorluklar yaşadıklarını ve bu nedenle uzun bir süreçte bölümün tamamlandığını ifade ederek, dizinin uzun ömürlü olabilmesi için desteğe ihtiyaçları bulunduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim