Rize Merkez, Hemşin ve Pazar İlçelerinde ziyaretlerde bulunan Avcı'ya ziyaretlerinde İl Başkan Yardımcıları, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, İlçe Başkanları ve Belediye Başkanları eşlik etti.

Avcı, Rize Merkez Müftü Mahallesinde yapılması planlanan cami ile ilgili yerinde incelme yaptı ardından ÇAYKUR Ortaokulunu ziyaret etti. Daha sonra Hemşin İlçesine hareket eden Avcı İlçe Belediye Başkanı, Çoruh EDAŞ İl Müdürü, Telekom İl Müdürü, DSİ Şube Müdürü, Tarım ve Ormancılık İl Müdürü, Pazar ilçe Orman Müdürü ile birlikte İlçeye bağlı muhtarlarla yatırımları gözden geçirerek, değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Pazar İlçe meydanında bulunan vatandaşlarla sohbet gerçekleştiren Avcı "Pazar'da bir kentsel dönüşümü muhakkak gerçekleştirmemiz lazım. Burada Belediye Başkanımıza çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluk sadece Belediye Başkanımızda değil, dönüşümünü sağlayacağımız yerlerdeki vatandaşlarımızın da bu dönüşüme destek vermesi gerekiyor. TOKİ Başkanlığımızla beraber burayı çok kısa bir sürede Allah'ın izniyle biz yaparız. Ama bu dönüşümü gerçekleştirmek için sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Pazar'ımızın Sahil kesimindeki binalara bakıyoruz görsel anlamda gerçekten hiç uygun gözükmüyor. Pazar'ımızın asli kimliğine, o siluete yakışmayacak derecede kötü gözüküyor. Pek çok ilçemizde binalarımızı giydirdik, dönüştürdük. Pazar'da da bu dönüşüme ihtiyacımız var. Bakın Rize Merkez'de Rize'nin en önemli alanını, Belediye Blokları dediğimiz bölgeyi şu anda dönüşüme tabi tutuyoruz ve yepyeni çok modern bir alan oluşturacağız. Bu kararlılığı Pazar'da da görmek istiyoruz. Bunun için Pazar Kamuoyunun desteğine ihtiyacımız var. Bunu özelikle ifade ediyorum. En önemli konularımızdan biri de Pazar'ımızı muhakkak bir millet bahçesine kavuşturmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle bütün il ve ilçelerde yapmaya çalıştığı bir proje bu. Zaten hemen Pazar Tünelinin oradan karayollarımız bir kavis yapıyor. Bunu Ulaştırma Bakanımızla görüştük. Osman Bey'de görüştü bende görüştüm. Takibini de yapıyoruz. Eğer oradan yeni bir tahkimat yapabilirsek düz bir şekilde ışıklara varacak bir tahkimat yapabilirsek, Allah'ın izniyle orada çok geniş bir alana kavuşmuş oluyoruz. Hem de yolumuzun standardını çok daha yüksek hale getirmiş oluyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah netice alırsak Pazar İlçemizi bir millet bahçesine kavuşturmuş olacağız. Dün İller Bankası Genel Müdürümüzü aradım Pazar İlçemiz için görüştük. Ana caddenin bütün sokak iyileştirmesini cepheleriyle birlikte yapabiliriz biz. Belediyemiz talep yazısını yazacak. İller Bankası Genel Müdürlüğü burada bir proje çalışması yapacak, caddeyi başından sonuna kadar Pazar'ın merkezini bir dönüştürelim istiyoruz. Bir kimliğe kavuşturalım istiyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim