AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı; 1 Eylül 2019 Pazar günü Rize'nin Ayder yaylasının dönüşümü ile ilgili gazetecilere açıklamlarda bulundu.

Bazı ulusal medya kuruluşlarının Avcı'nın ''Ayder'in Kimliğini ve Değerini Ortadan Kaldırmamamız Lazım'' şeklinde verdiği demeç ile ilgili haberi; ''Salıncaklar kaldırılacak, yerlerine otopark ve otel yapılacak'' gibi söylemler ile gerçeği çarpıtarak manşete taşıması Rize Milletvekili Muhammed Avcı tarafından tepki ile karşılandı.

Sosyal medya hesabından gerçek dışı yansıtılan haberlere tepki gösteren Muhammed Avcı mesajında;

''Israrla çarpıtmaya devam ediyorlar...

Sadece aşağıda örneklerini paylaştığım bir kaç site ve gazete haberi bu manşetlerle veriyor.
Habercilik yerine siyaset yapıyorlar...

Baştan sona Ayder'in kimliğini korumaya yönelik ve çevreci hassasiyete atıf yapan bir açıklamayı sanki salıncakların yerinde otel yapılacakmış iması ile sunmak nasıl bir haberciliktir acaba?!!!

Salıncakların bulunduğu yerin, tarihi Ayder fotoğrafını oluşturan alan olması hasebiyle bu bölgenin kamulaştırılıp yeşil alan olarak korunacağını açıklamamızda özellikle vurgulamamıza rağmen böyle bir çarpıtma her zaman ki gibi çevrecilik adı altında "çevre tacirliği" yapmaktan başka birşey değildir.

Tekrar izah edelim:

Ayder'de doğru bir planlama ile birlikte bölgeyi asli hüviyetine kavuşturacak bir dönüşüm projesi tasarlanıyor.


Son derece çevreci bir otopark projesi ortaya çıkmış durumda. Şu an kaplıca olarak kullanılan alanda ise üç katlı, taş ahşap butik bir kaplıca oteli planlanıyor.


Çevreciliği tekeline almış gibi davranıp çevre tacirliği yapan bu zümreden izan beklemek kendilerine de haksızlık olur diye düşünüyorum.

Tüm vatandaşlarımız rahat olsun, Ayder'deki hemşehrilerimizi de mağdur etmeden yaylanın tabii dokusunu ortaya çıkaran ve yerel mimarinin en güzel örneklerinin sergileneceği muhteşem bir Ayder'i hepimiz hakediyoruz ve inşallah yakın bir zamanda da ona kavuşmuş olacağız.'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberimiz; Ayder'in Kimliğini Ve Değerini Ortadan Kaldırmamamız Lazım

Editör: TE Bilisim