Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uzman Kaşifler Ekibi yaptıkları denizaltı robotu ile ''2019 TEKNOFEST İSTANBUL'' Yarışmasında dört aşamadan oluşan İnsansız Sualtı Sistemleri Temel Kategorisinde yarıştı.

''KAŞİF'' ismini verdikleri denizaltı robotu ile yarışmada boy gösteren ekip, üçüncü aşamada 4. olarak dördüncü aşamada yarışmaya hak kazandı.

''Hedef 2019 TEKNOFEST Final Yarışması''

Makine Teknolojisi Öğretmeni Aydın KUŞ' un Danışmanlığında Gemi Yapımı Alanı öğrencileri; Ahmet Yiğit CİHAN, Şevki Can SADIKOĞLU, Taha Yasin PEÇE, Koray TARAKÇI Haluk KALENDER ve Denizcilik Alanı öğrencisi Sadri Can TÜRÜT tarafından oluşturulan ve okul atölye ile laboratuvarlarında imalatı yapılan, dördüncü aşama da geçildiğinde İstanbul 2019 TEKNOFEST Final yarışmasına davet edilecek olan robotta; 4 Adet ROV Motor bulunmakta olup ikisi su içinde yatay hareketi sağlamakta, diğer ikisi ise dikey hareketi sağlamaktadır. Bunun yanında 2 adet su balast tankları ile su çekerek dengesini sağlayan denizaltı robotu palet tekerleri ile su altında ileri geri hareket edebilmektedir. Ayrıca önüne takılan kameralar ile objeleri, su altındaki hareketleri ve robot kolun yaptığı işleri su üstündeki panelde gözlemlenebilmektedir.

''Rize Milli Eğitim İl Müdürü Yaşar KOÇAK'dan Uzman Kaşifler Ekibine Ziyaret''

Beraberindeki Şube Müdürü Zafer HAŞİMOĞLU ile birlikte Teknofest'e katılmak için uzunca bir süredir çalışma yapan ve çalışmanın sonuna gelip deneme çalışmaları yapan Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin oluşturduğu Uzman Kaşifler takımını çalışma yaptıkları Rize Kapalı Yüzme Havuzunda ziyaret eden Rize Milli Eğitim Müdürü Yaşar KOÇAK yapmış olduğu açıklamada; ''Tüm bu donanımı ile üçüncü aşamada yüz puan üzerinden 89 puan alan denizaltı robotu KAŞİF'in son aşamayı geçip final yarışmasına davet edileceğine inandığını belirterek'' TEKNOFEST İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasında ekibe başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim