Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, Rize'de coronavirüs şüphesiyle müşahede altına alınan hastada mevsimsel grip olduğunun anlaşıldığını ve hastanın bugün taburcu edileceğini söyledi. Tepe, hastaya ait gizli tutulması gereken bilgi ve belgeleri kendi sosyal medya hesabından paylaşan hastane personelleri hakkında da idari soruşturma açıldığını belirtti.

Tepe, açıklamasında, "Söz konusu hastamız 10 kişilik bir grup ile Tayland'a gitmiştir. Üç gün önce İstanbul üzerinden ilimize gelmiştir. 19 Şubat 2020 saat 03.00 sularında baş, boğaz ağrısı gibi belirtilerle Rize Devlet Hastanesi acil servisine başvurmuştur." dedi.

Hastanın riskli bölgeye seyahat öyküsü olduğundan ve grip benzeri bir tablo ile de hastaneye başvurduğundan her tür olası bir ihtimale karşı izole bir ortamda gözlem altına aldıklarını belirten Tepe, şunları kaydetti: "Hastamızdan gerekli numuneler alındı ve Sağlık Bakanlığımızla görüşülerek, Ankara'ya gönderilmiştir. Rize Devlet Hastanesi'nde gözlem altında tuttuğumuz hastanın testleri tamamlanarak, Ankara Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda incelenen numunelerde hastanın Koronavirüs değil mevsimsel grip olduğu anlaşılmıştır."

Tepe, hastanın bugün taburcu edileceğini söyleyerek, bu süreçte hastaya ait gizli tutulması gereken bilgi ve belgeleri kendi sosyal medya hesabından paylaşmak suretiyle hem hasta mahremiyetini gözetmeyen hem de kamuoyunun mevcut endişesini gereksiz yere arttıran sağlık personelleri hakkında ivedi olarak idari soruşturma açıldığını belirtti.

Rize'de kesin olarak herhangi coranavirüs vakası ve şüphesi olmadığını söyleyen Tepe, vatandaşlara yine de mümkün mertebe her tür gripten korunmak amacıyla sık sık el yıkamalarını, mümkün mertebe kapalı ve kalabalık alanlarda bulunmamaları tavsiyesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim