10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü'nde 01 Nolu Merkez Sağlıklı Hayat Merkezi'nde görevli psikolog Güneş SÜER tarafından Sağlık Kompleksi Binasında hizmet veren sağlık çalışanlarına yönelik ''İntiharı Önleme Farkındalık Eğitimi'' gerçekleştirildi.

Eğitime Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Zikrullah Tüfekçi ve 47 sağlık çalışanı katıldı.

2019 yılında Dünya İntiharı Önleme Günü'nün teması ''İntiharı Önlemek İçin Birlikte Çalışmak'' olarak belirlenmiş olup, toplumun her kesiminin intihar düşüncesi olan biriyle karşılaştığında neler yapabileceği ve kimlerle ortak çalışma yürütebileceğine dair farkındalık oluşturmak amacıyla Müdürlüğümüzce çalışmalar yürütülmektedir.

İntiharın önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olduğunun vurgulandığı eğitimde, katılımcılara intiharın önlenmesi hususunda birinci basamak sağlık personellerinin intiharı tanımasının öneminden bahsedildi.

Ayrıca Rize ilinde gerçekleşen intihar girişimleri vakaları incelenerek, hangi kesimin intihara daha meyilli olduğu, intihar girişimi vakalarıyla karşılaşıldığında yapılması gerekenler ve söz konusu bireylerin yönlendirilebileceği sağlık tesisleri ve psikososyal destek alabilecekleri merkezler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Editör: TE Bilisim