Rize-Artvin Havalimanından Gerçekleşen Uçuşlardaki Doluluk Oranlarının Hat Safhada Olmasına Rağmen Sefer Sayılarının Arttırılmamasına tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olan Rize'ye karşı bazı lobilerin harekete geçtiğini ve şehircilik yaparak Rize-Artvin Havalimanı'nın potansiyelini baltalamaya çalıştığını düşünmek dahi istemediklerini kaydederek; Bölgenin yükselen bir değeri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın Satış Ofisi Müdürlüğü'nün olmaması, Trabzon'a bağlı bir şeflik olarak kalması ve uçuş sayısı artışının THY Trabzon Müdürlüğü'ne danışılması anlamsız ve bir o kadar da düşündürücü olduğunu belirtti.

Açıklamalarına devam eden Başkan Alkan şu ifadeleri kullandı;

''14 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sn. İlham Aliyev'in katılımı ile büyük bir coşku ve heyecan içerisinde açılan Rize-Artvin Havalimanı; şehrimiz ve bölgemizin kalkınması açısından büyük bir öneme sahip olmakla beraber ülkemizin gücünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Sadece Rize ve Artvin'de yaşayan vatandaşlarımıza değil bölgenin geri kalanına da hizmet verecek olan havalimanı, açıldığı günden bugüne kadar geçen süre içerisindeki istatistikleri ile önemini ve potansiyelini kanıtlamıştır.

Vatandaşlarımız tarafından havalimanına gösterilen yoğun ilgi ve seferlerdeki doluluk oranı, havalimanına olan talebin ne derece yüksek olduğunun bariz göstergesidir.

Bu yoğun talebe duyarsız kalamayan Türk Hava Yolları ek sefer koyma kararı almış, Pegasus ise Rize-Artvin Havalimanı seferlerini başlatma kararı almıştır. Bu durum bizleri son derece sevindirmiş, bölgemizin havalimanından olan beklentisini daha da yükselmiştir.

Hal böyle iken maalesef bir türlü anlam veremediğimiz hadiseler de yaşanmaya devam etmektedir. Kafalarımızda soru işareti bırakan bazı soruları tüm Rizeli ve Artvinli hemşehrilerimiz adına sormak istiyorum.

1) Bölgemizin yükselen bir değeri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın Satış Ofisi Müdürlüğü'nün olmaması, Trabzon'a bağlı bir şeflik olarak kalması ve uçuş sayısı artışının THY Trabzon Müdürlüğü'ne danışılması anlamsız ve bir o kadar da düşündürücüdür. Bu durumun sebebi nedir?

2) Pegasus firması, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden günde 2 uçuş talep etmesine rağmen SHGM neden yalnızca 1 uçuşa izin vermiştir?

3) Rize-Artvin Havalimanı'nın doluluk oranları yükselmeye devam ederken neden ek sefer sayıları arttırılmamaktadır?

4) Trabzon Havalimanı'ndan 730 TL'ye alınan bir Business yolcu bileti, Rize-Artvin Havalimanı'ndan aynı rotaya neden 1299 TL'ye alınmaktadır?

5) Rize'nin batı illerine servis koymakta tereddüt eden HAVAŞ, Rize'den Trabzon'a günde 10 sefer koyarak neyi hedeflemektedir?

6) 100 bini aşkın Artvinli ve Rizelinin yaşadığı Bursa'ya neden sefer konulmamaktadır?

Bu sorular tüm hemşehrilerimizde olduğu gibi bizlerin de kafasında bir muamma olarak durmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olan Rize'ye karşı bazı lobilerin harekete geçtiğini ve şehircilik yaparak Rize-Artvin Havalimanı'nın potansiyelini baltalamaya çalıştığını düşünmek dahi istemiyoruz.

Hülasa yukarıda belirttiğimiz soruların cevabını ve acilen çözümünü talep ediyoruz.''

Editör: TE Bilisim