Rize Halk Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Çelik (64), bu gece saatlerinde Fener Mahallesindeki evinde rahatsızlandı. Bunun üzerine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Çelik'in mide kanaması geçirdiği belirlendi. Çelik, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Çelik'in cenazesi bugün (31 Ağustos Cumartesi günü) İkindi Namazını müteakip Rize Sahil Camiinde kılındıktan sonra Güneysu ilçesi Dumankaya Köyündeki aile kabristanlığına defnedilecek.

Bir süredir kanser tedavisi de gören Çelik, geçen yıl Kasım ayında geçirdiği kalp krizi sonucu ölümüyle Rize'yi yasa boğan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz'ın da kayınbiraderiydi.

İHSAN ÇELİK KİMDİR?

05.05.1955 yılında Rize'nin Güneysu ilçesi Dumankaya Köyünde doğdu. İlköğrenimini Yeşilköy İlkokulunda, orta ve lise öğrenimini Rize İ.H.Lisesi'nde tamamladı. Yükseköğrenimini ise Rize Eğitim Enstitüsünde tamamladıktan sonra sırasıyla Gümüşhane-Bayburt ilçesi Alapelit İlkokulunda, Rize Merkez Dağsu İlkokulunda, Bingöl Gözeler-Harabe Köyünde, Rize-Güneysu ilkokulunda çalıştıktan sonra Rize merkez İstiklal ilkokuluna önce öğretmen olarak sonra müdür yardımcısı olarak görev yaptı.

2004 yılında Vakıflar İlkokulu'na okul müdürü olarak atandı ve 2018 yılına kadar burada görev yaptıktan sonra 2018 yılında Rize Halk Eğitimi Merkezi'ne müdür olarak atandı ve hayatını kaybettiği 31 Ağustos 2019 tarihine kadar bu görevi yürüttü.

Editör: TE Bilisim