Rize'de yaptıkları çalışmalara değinen Alim, "Hemen hemen her hafta Rize'nin merkezinde, ilçelerimizde ve beldelerimizde programlarımız dahilinde birçok mahalle ve köylerimizde esnaflarımızla, halkımızla buluşup taleplerini dinliyor, sohbetlerine katılıyor, çaylarını içiyoruz. Ve yine aylardır ilimiz ve ilçelerimizde faaliyet gösteren STK'larımızın başkan ve yönetim kurullarının da bulunduğu ziyaretlerimizde bulunuyor, hep birlikte toplantılar yaparak karşılıklı fikir alışverişi yapıyoruz. Yerel konular başta olmak üzere halkımızın, şehrimizin, belediyelerimizin, farklı kurum ve kuruluşlarımızın talep ve ihtiyaçların çözümü noktasında birlikte hareket ediyoruz. İlgili makam ve mevzuatlar çerçevesinde istişare halinde birlikte yürüttüğümüz ve çoğunluklada sahada milletvekillerimizle birlikte olduğumuz çalışmalarımızda, ilimiz genelindeki yatırımlarının takibi ve tamamlanması noktasında paydaşlarımızla birlikte çözüm odaklı çalışmanın neticelerini halkımızla, STK ve ilgili kurum ve kuruluşlarla hep birlikte takip ederek şehrimizin hizmetine sunuyoruz" dedi.

"ORTAK AKIL VE İSTİŞAREYİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ"

STK'ların şehir için önemine değinen Alim şu ifadeleri kullandı:

"İlimizde bir kısmının bir hayli geçmişi olan sivil toplum kuruluşlarımız kendi hizmet alanlarıyla ilgili önemli sorumluluklar almaktadırlar. STK'larımız toplumun ortak problemlerini çözme ve hizmet etme noktasında, ciddi manada toplumsal gayret göstermektedir. Sivil toplum kuruluşlarının gerek toplumun sesinin duyurulması, gerekse şehrimizde, kardeşliğin, birlik ve beraberliğinin oluşturulmasında önemli bir role sahiptirler. Bu anlamda Rize'de faaliyet gösteren STK'larımızla sürekli diyalog içinde olmaya gayret ediyoruz. AK Parti olarak yaptığımız tüm çalışmalarda ortak akıl ve istişareyi ön planda tutuyoruz. Rize'mizin ekonomik refahı, sağlıklı büyümesi, istikrarlı gelişmesi, insanımızın huzur ve mutluluğu İçin yaptığımız çalışmalarda her görüşe önem veriyoruz. İnsan odaklı çalışmalarımızı bu felsefe ile yürütüyoruz. Rize'mizin ali menfaatleri için ortaya konulan her fikir her proje bizim için çok önemli ve değerlidir. Bu anlamda şehrimize ve çalışmalarımızda bizlere katkı veren ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımıza, şehrimizde gönüllü faaliyet gösteren tüm STK'larımıza teşekkür ediyoruz."

"HAVALİMANI İLE RİZE'MİZ BÜTÜN DÜNYAYA AÇILMIŞ OLACAK"

Rize'de devam eden projelere de değinen Alim, şu açıklamalarda bulundu;

"Şehrimizde hizmete açılması herkes tarafından büyük bir heyecanla beklenen Rize- Artvin Havalimanı'nın tamamlanmasına yıllar değil sayılı aylar kalmıştır. Havalimanının hizmete açılmasıyla, Rize'miz bütün dünyaya açılmış olacaktır. Havalimanımızın hizmete girmesiyle, şehrimizin başta ekonomik zenginliği, turizm zenginliği, çayımızın daha hızlı satışı, sosyal ve kültürel önemi hızla yükselecektir. Havalimanının yapımı her alanda hiç bir aksaklığa meydan verilmeden devam etmektedir. Çalışmalar yüzde 50'leri aşmıştır. Bizim havalimanımız özellik olarak diğer havalimanlarından biraz daha farklı ve maliyetli olmaktadır. Türkiye'de 10 milyon yolcu kapasitesi altındaki havaalanlarında körük sistemi uygulanmıyor ama yağmur nedeni ile körüklü yapılması talimatını, sn. Ulaştırma ve Altyapı bakanımız açıklamış oldular. Rize-Artvin Havalimanı körüklü olacaktır. 17 yıllık AK Parti iktidarlarımızda Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle Rize'de hayata geçirdiğimiz projelerin, geçmişte, 'başlamaz, yapılamaz, bitirilemez' şeklinde eleştirileri anlamakta artık zorlanmıyoruz. Çünkü Türkiye'nin 135 yıllık hayali Ovit Tüneli'ni gerçekleştiğini görünce artık bu gibi eleştirilere yer kalmadı. Şimdi sırada Şehir Hastanemiz bulunmaktadır. Bu hastanemizde zamanında şehrimizin hizmetine açılacaktır. Bizim ortak paydamız, marka şehir Rize'dir."

Editör: TE Bilisim