Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Rize'ye buz pisti, jimnastik salonu ve güreş eğitim merkezi tesisi kazandıracaklarını belirterek, yapmayı planladıkları 3 tesisin yatırım programına alındığını ve ödeneklerinin ayrıldığını kaydetti.

Yıldız, Rize'nin sportif tesisleşmede Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu ve spor tesisleri açısından pek fazla eksiği bulunmadığını, eksik olan tesislerin de tamamlanarak çocukların, gençlerin ve vatandaşların hizmetine sunulması için çalışma yürüttüklerini kaydederek, "Rize'deki spor tesisleri olarak Türkiye standartlarının çok çok üzerinde sayısal olarak. Önceki il müdürlerimiz Ömer Yılmaz ve Mustafa Çelik beyefendi bu anlamda Rize'ye çok güzel hizmetlerde bulunmuş. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizde onlardan devraldığımız bu bayrak yarışında buradaki çocuklarımıza, gençlerimize hizmet etmek istiyoruz. Bu anlamda ilimizde bulunmayan ve çok fazla ilgi gören spor branşlarında tesisleşmeye gideceğiz. Bu konuda önceliğimiz güreş eğitim merkezi olacak ve ilimize bir güreş eğitim merkezi kazandırmak istiyoruz. Projemiz hazır, ödeneğimiz de geldi. Yerle ilgili çalışma yürütüyoruz. Uygun bir yer bulduğumuzda da ihalesini gerçekleştireceğiz. Güreş sporumuz, sayısız başarıları bulunan, birçok şampiyon yetiştiren ve Avrupa, Dünya, Olimpiyat dereceleri bulunan bu şehrin olmazsa olmazıdır. Bu nedenle öncelikle yapılması gereken tesis olduğunu düşünüyorum. Böylesine önemli başarıları bulunan ve güreş camiasına önemli isimleri kazandıran Rize'de güreş eğitim merkezi bulunmayışı büyük bir eksikliktir" dedi.

İl Müdürü Yıldız, Rize'ye kazandırmak istedikleri bir başka tesisin jimnastik salonu olduğunu ifade ederek, bunun içinde çalışmaları başlattıklarını ve yatırım programına alınarak ödeneğin hazır olduğunu söyledi. Jimnastik salonu için de yer baktıklarını ve çalışmaların sürdüğünü kaydeden Yıldız, yer sorununu hallettikten sonra hızla tesisin yapımına başlayacaklarını belirtti.

Rize'deki mevcut tesislere yenilerini ekleme ve kentteki eksikliğini giderme anlamında vizyon projesi olarak buz pistini de Rize'ye kazandıracaklarını sözlerine ekleyen Yıldız, son 3-4 yıldır en fazla ilgi duyulan branşın buz pisti olduğunu ve buz pistinin Rize de spora inanılmaz bir renk katacağını söyledi.

Yıldız, Rize'de yer konusundan başka sıkıntıları bulunmadığını, Gençlik Spor'un kendine ait bir yeri bulunmadığından yapmayı planladıkları tesisler için alternatif yerler tespit ettiklerini ve buz pistini limandaki amatör futbol sahasının yanında yapmak istediklerini ifade ederek, "Şu an bize ait bir yer yok. Gençlik Spor'un kendine ait bir yeri yok. Amatör futbol sahasının yanında 12-13 dönüm bir yer var. Belediye tahsisli park alanı. Oranın tahsisini istedik biz Milli Emlak'tan. Buz pistini oraya yapalım istiyoruz. Buz pisti şu an son 3-4 yıldır en fazla ilgi duyulan branş ve Rize'de spora inanılmaz bir renk katacak. Ankara İl Müdürlüğü yaptığım dönemde bizim iki tane buz pistimiz vardı. Sabah saat dörtte insanlar buz pistinin kapısında bekliyordular. İnanılmaz bir ilgi vardı. Son 3-4 yıldır çocukların, gençlerin hatta 70 yaşındaki amcaların bile ilgisi yoğundu. Müthiş bir ilgi var. Buz pisti bizim vizyon projemiz olacak. İnşallah bu tesisleri en kısa sürede Rizemize kazandıracağız. Tesislerimizin hepsi uluslararası standartlarda olacak. Buz pistimizin de ödeneği hazır. Proje çalışmasına devam ediyoruz. Yer bulduğumuz an hemen ihalesini yapacağız. Önümüzdeki sene inşallah bu tesislerin hepsini bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Yıldız, mevcut tesislere yeni tesisler kazandırmanın yanında yapımı devam eden tesislerin de bulunduğunu kaydederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize ziyaretinde gerçekleştirdiği Toplu Açılış Töreninde yapımı tamamlanan 6 tesisin daha hizmete girdiğini ifade etti.

Çamlıhemşin ve İyidere ilçesi ile diğer ilçelerde de devam eden projelerin bulunduğu, Gündoğdu'da yapılan tesisin uluslararası standartlarda yapıldığını ve Avrupa'nın en iyi, en modern tesisi olduğunu ifade eden Yıldız, yakın tarihte 26 adet amatör futbol kulübüne limandaki binadan yer teslimini yapacaklarını söyledi.

Yıldız, Ardeşen ilçesinde bir gençlik merkezi, bir yüzme havuzu ve mevcut spor salonunu yıkarak yerine içinde antrenman sahaları da olacak modern bir salon yapacaklarını belirterek, çalışmaları hemen başlatacaklarını ve 2-3 hafta içerisinde ihalesini yapmayı planladıklarını ifade etti.

Yıldız, yaptıkları çalışmalara Rize Milletvekili bir önceki dönem Gençlik ve Spor Eski Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın büyük destek verdiğini ve hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize ziyareti dolayısıyla kente gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da desteklerini esirgemediğini kaydederek, hafta sonu bütün ekip güzel bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim