Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan servis yataklarında yenileme ve modernizasyon sağlamak amacı ile 157 adet yeni sistem hasta yatağı ve yatak teçhizatı alımı gerçekleştirildi.

Yeni alınan yataklar ile hastane sevislerinde bulunan yatakların yenilenmesi amaçlanırken, buradan çıkacak kullanılmış yataklar da gerekli dezanfektan ve modernizasyon işlemlerinin ardından evde sağlık hizmeti alan hastaların yatak ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmete sunulacak.

Bilindiği üzere Rize İl Sağlık Müdürlüğü yatağa bağımlı olarak evde sağlık hizmeti alan ve maddi durumları nedeniyle ihtiyaç duydukları tıbbi cihaz ve yatak ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşayan hastalara ihtiyaç duydukları tıbbi cihazlar ve hasta yatakları konusunda destek veriyor.

Şu ana kadar yaklaşık 1500 ihtiyaç sahibine hasta yatağı temin ettiklerini belirten Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe konu ile ilgili yaptığı açıklamada; ''Evde sağlık hizmeti alan hastalarımızın bir kısmı maddi durumları nedeniyle ihtiyaç duydukları tıbbi cihaz ve karyola ihtiyaçlarını karşılamakta sorun yaşamaktadırlar. Rize İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu kapsamda hizmet alan hastalara bugüne kadar yaklaşık 1500 hasta karyolası ve ihtiyaç duydukları diğer tıbbi cihazlar konusunda tarafımızdan destek verilmiştir. Yatağa bağımlı hastalarda yatak yaralarının oluşmaması, beslenme ve bakım ihtiyaçlarının daha iyi karşılanabilmesi için ayarlanabilir hasta karyolalarının önemi büyüktür. Müdürlük olarak imkanlarımız ölçüsünde hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Yeni alınan yataklar ile hastanemiz sevislerinde bulunan yatakların yenilenmesi amaçlanırken, buradan çıkacak kullanılmış yataklar da gerekli dezanfektan ve modernizasyon işlemlerinin ardından evde sağlık hizmeti alan yatağa bağımlı hastaların yatak ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmete sunulacak.'' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim