Programa İl Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar KOÇAK'ın yanı sıra kapsayıcı eğitim liderleri, şube müdürlerimiz, ilçe milli eğitim müdürlerimiz ve Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale illerimizden eğitime katılan okul yöneticilerimiz ve ilimiz kurum temsilcileri katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar KOÇAK; Kapsayıcı Eğitim Bağlamında Okul Yöneticilerinin Mesleki Gelişim Programı ile okul yöneticilerinin ortak bir vizyon ve misyon oluşturmaları, sürekli olarak kendilerini geliştirmeye ve öğrenmeye istekli olmaları, okulda başarılı bir liderlik rolünü üstlenebilmeleri amaçlanmaktadır. Yapılan eğitimlerin hepimiz için faydalı olacağını düşünüyorum. Eğitime katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.'' dedi.


Prof. Dr. Necati CEMALOĞLU katılımcılara "Yönetim Becerileri ve Liderlik" konulu seminer konusu ile öğretici ve bir o kadar da keyifli vakit geçirmelerini sağladı. Seminerde lider kimliğinin yöneticiden farkı üzerinde duran CEMALOĞLU; "Lider ufka bakan, geleceğe odaklanan kişidir. Vizyonu olan yönetici geleceği sürpriz olmaktan çıkarıp yönetilebilir hale getirir. Yönetimde maddi ve insani kaynakları etkili kullanmak önemlidir. Yönetim insanlara hayatı kolaylaştırma sanatıdır. Başarıya ulaşmak için habitat oluşturmalıyız. Davranış değiştirmek için bilgiyi değiştirmek, güven vermek gerekir. Eşit ve adaletli davranırsak verimi artırırız." dedi.


Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati CEMALOĞLU seminerin sonunda "Eğitimin Pin Kodu" ve "Yönetimin Pin Kodu" isimli kitaplarını imzaladı.

Rize Haberleri

Editör: TE Bilisim