Rize Haberleri

Uzun süredir Rize'de korona virüs testi pozitif olan kimseye rastlanmadığını, sadece dün Rize'de çalışan bir kamu görevlisinin Ankara seyahatinde virüse yakalandığını dile getiren Çeber "Uzun bir süredir vakamız yoktu, ta ki dün bir vakamız oldu. İl dışından gelen vatandaşlarımızda değil, Rize'de yaşayan bir kamu görevlisi, mecburi bir iş için Ankara'ya gitti, geldi ve Ankara'da kaldığı otelde büyük ihtimal virüsü kapıyor. Ama anında tespit edildi, yalnız da yaşadığı için temas ettiği biri yok. Bununla beraber böyle 3-5 hastamız var" şeklinde konuştu.

İl dışından çay toplamak için Rize'ye gelen üreticiler için başlatılan özel uygulama hakkında bilgi veren Çeber, her haneden 1 kişiye korona virüs testi yapılacağını, negatif çıkması halinde bu kişinin çay alım yerlerine ve sosyal alanlara çıkabileceğini dile getiren Çeber "100 civarı ekip kuruyoruz. Dışarıdan gelen hemşehrilerimiz içerisinden, her haneden uygun görülen 1 kişiye teste başlıyor. O kişilerin teti negatif çıktığında artık çay alım yerlerine gidebilecek, sosyal hayata dair ailesinin ihtiyacını karşılayabilecek yerlere gidebilecek. Diğer hane halkı ise bu testin sonunda çay bahçesinde çalışmaya başlayacak. 14 günlük periyot tamamlandığında biz ne yapıyorsak onlar da aynı hale gelecek" bilgilerini paylaştı.

Belediye Başkanı Rahmi Metin, ise "Çay sezonunun Genel Müdürümüz nezdinde Ülkemize, bölgemize ve İlimize hayırlar getirmesini diliyorum. Genel Müdürümüz sayın Alim gerekli açıklamayı yapacaktır ben sadece Belediye Başkanı olarak değil bir üretici olarak da kendilerine, açılan ve şuana kadar 16 bin ton çay alımı yapan başarılı başlayan bir sezon için ziyadesiyle teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Metin, "36 bin kişinin şuana kadar Rize'ye gelme talebi oldu. Bu gelen vatandaşlarımızın hane içerisinde kontrollerinin yapılacak olması da Rize nin tedbir anlamında güçlenmesine, iyi bir dönem geçirmesine katkı sağlayacak. Haziran dan sonra da temennimiz inşallah bir rahatlama algısı oluşur ve Esnafımızla halkımızla normalleşme sürecine gireriz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim