Rize'de bu yıl 2.si düzenlenecek olan Rize Kitap Fuarı ile birçok yazar okuyucuları ile buluşacak.

Çeşitli söyleşi ve imza günleri ile gerçekleştirilecek fuarda kitap severler yazarlar ile buluşup sohbet etme ve kitaplarını imzalatma fırsatı bulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı onayı ile bu yıl Rize Merkez Muhtarlar Derneğinin sorumluluğunu üstlendiği ve 22 Kasım 2019 - 1 Aralık 2019 Tarihleri Arasında Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde misafirlerini ağırlayacak olan 2. Rize Kitap Fuarında 40'a yakın yazarın yer alması bekleniyor.

Sadece Rize ile sınırlı kalmayıp çevre il ve ilçelerine de hitap edecek Rize Kitap Fuarına Artvin ve ilçelerinden katılmak isteyen kitap severler için de ücretsiz servis hizmeti sağlanacak.

Rize'de kültürel ve sosyal organizasyonların çoğunda yer alan, düzenlemiş olduğu ''Pepeçura Festivali'' ve ''Koliva Festivali'' gibi etkinlikler ile Rize'nin yöresel lezzetlerinin tanıtımına katkı sağlayan Rize Merkez Muhtarlar Derneği, bu organizasyon ile de Rize'nin kültürel faaliyetlerine katkıda bulunmuş olacak.

Rize Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya Güncel53'e yapmış olduğu açıklamada; '' Rize Merkez Muhtarlar Derneği olarak İlimizde her türlü kültürel, sosyal faaliyetleri destekliyoruz. Hiçbir çıkar ve amaç gütmeden sadece Rize'ye ne katabiliriz, dolaylı veya doğrudan nasıl hizmet verebiliriz düşüncesi ile bu tip organizasyonları vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Rize Kitap Fuarında şu ana kadar görüştüğümüz ve kesin olarak katılacak 35 yazarımız okuyucuları ile buluşacak, 5-6 yazarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu organizasyon ile ilimizde kitap severlere güzel bir 10 gün yaşatırken bir kişiye bile kitap okuma alışkanlığı, kitap sevgisi kazandırabilirsek ne mutlu bize.

Bizlere verdikleri tüm desteklerden ötürü Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve yoğun çabalarından dolayı Rize Milletvekilimiz Sn. Muhammed AVCI'ya çok teşekkür ederim.

Tüm kitap severleri 22 Kasım 2019 - 1 Aralık 2019 Tarihleri arasında Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezine davet ediyorum.''dedi.

Editör: TE Bilisim