Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) ülke genelinde başlatılan "Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) Toplum Tarama Çalışması" kapsamında, Rize'de sahada 30 ekip çalışıyor.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, sağlık uzmanlarından oluşturulan filyasyon ekipleri, kent merkezi ve 11 ilçede, rastgele belirlenen adreslerde tarama yapıyor.

15 Haziran'da başlayan ve 21 Haziran'da sona erecek vatandaşların izin ve rızalarıyla yapılan taramalarda, kent genelinde 1281 kişiden Elisa testi için kan örneği ve PCR testi için sürüntü örneği alınacak.

Test sonucunda, kişilerin hastalığı geçirip geçirmediği, bağışıklık durumu ya da aktif hasta olup olmadığı tespit edilecek.

İkametlerdeki kişilere anket yapılarak solunum problemi, ateş ve öksürük gibi herhangi şikayetlerinin bulunup bulunmadığı da soruluyor. Test sonuçları pozitif çıkan vatandaşlara yönelik yeni filyasyon çalışması yapılarak tedavi süreci başlatılıyor ve takipleri gerçekleştiriliyor.

Yapılan çalışmayla hastalıkla ilgili olguların oranı, geçirilmiş hastalık ve belirtisiz hastalık düzeylerinin belirlenmesi amaçlanıyor.

Sağlık Müdürlüğü, "Toplum Tarama Çalışması"nda bugüne kadar kentte 952 kişiye Kovid-19 testi yapıldığını açıkladı.

Editör: TE Bilisim