Şehir merkezinde her geçen gün artan nüfus karşısında ihtiyaçlara cevap veremeyecek duruma gelmeye başlayan toplu taşıma sistemi alınan yeni kararlarla birlikte yenilenecek. Özellikle yüksek basamak girişli ve düşük kapasiteli, klimasız ve gürültülü araçlar vatandaşların konforlu ulaşım hizmetleri almasına engel oluyor.

Şehirde çalışan toplu taşıma araçlarının 2010 model ve üzeri olarak yenilenmesi, aynı zamanda klimalı, güvenlik kamera sistemli, güvenlik butonlu, engelli platformlu ve alçak basamaklı olması kararlaştırıldı.

Sabah 08.00 ve akşam 17.00 saatlerinde yoğunlukların ve kapasite yetersizliklerinin yaşandığı toplu ulaşım sistemine getirilecek yeniliklerle birlikte ulaşımda yaşanan problemlerin önüne geçilmek isteniyor.

Edinilen bilgiye göre Türkiye'nin büyük şehirlerinde olan elektronik kart sistemi, 2020 yılından itibaren Rizede'de uygulamaya konulacak. Bu sistemle birlikte hızlı ulaşım kolaylaşacak. Engellilerin, 65 yaş üstü vatandaşların ve şehit ve gazi yakınlarının indirimlerden rahatlıkla faydalanmasına imkan sağlanacak.

Vatandaşlar tarafından olumlu karşılanan bu çalışma, 2020 yılı içerisinde yürürlüğe girecek.

Editör: TE Bilisim