Rize İl Sağlık Müdürlüğü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında dün akşam başlayan ve 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek olan tam kapanma döneminde kent genelindeki Aile Sağlığı Merkezlerinin hizmet vermeye devam edeceğini bildirdi.

Aile Sağlığı Merkezlerinde sadece 2. doz Sinovac (Çin) aşısının randevu ile yapılabildiği ifade edilen açıklamada, normal hasta muayeneleri ile gebe ve bebek izlemleri ve çocuk aşılarına da devam edildiği kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Kapanma sürecinde olduğumuz için halkımızın aile hekimine gelip giderken sorun yaşamaması ve kolluk kuvvetlerince sorulduğunda gösterilebilmesi için hastanelerimizde olduğu gibi aile hekimlerimize de Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) veya 182 numaralı hat üzerinden randevu almak insanlarımıza büyük kolaylık sağlayacaktır.

Bu tedbir asla vatandaşımızın aile hekimine ulaşmasını kısıtlamak için değil, sağlık hizmeti almaya çalışırken cezai durum ile karşılamamaları için ön görülmüştür.

Böylece zorlu süreçte görevini cansiperane yapan kolluk kuvvetlerimize de yardımcı olmuş olacağız.

-Randevu alanların 112 çağrı merkezinden yardım talep etmesi

Bilindiği üzere tüm hastanelerimizde poliklinik hizmeti randevu sistemi ile yürütülmektedir.

Bu sebeple MHRS ve 182 numaralı hat üzerinden herhangi bir hastanemize randevu almış kişinin bir daha 112 acil yardım hattını arayarak izin almasına gerek yoktur.

Almış olduğu randevuya ait telefona gelen Kısa Mesajı (SMS) telefon ekranından kolluk kuvvetlerine ibraz etmesi yeterli olacaktır.

Aksi takdirde bu durum zaten yoğun bir mesai yürüten 112 acil çağrı merkezimizin iş yükünün gereksiz yere artmasına sebep olmaktadır."

Editör: TE Bilisim