Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Organize Sanayi Bölgesinde yürütülen ve gelecekte yapılması planlanan faaliyetler ele alınarak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Organize Sanayi Arasındaki İşbirliğinin Sağlanmasına Yönelik Protokol imzalandı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Kemal Çeber, OSB'deki sorunların konuşulup istişare edilerek fikir ve eylem birliğinin inşası için buluşulduğunu belirtti. Mesleki Eğitim ve Üniversite, Sanayi İşbirliği'ne oldukça önem verdiklerini vurgulayan Vali Çeber, "İlimizin sanayi ve teknoloji alanında daha da gelişmesi için üniversitemizin desteğine ihtiyacımız var. Bütün sektörlerin gözbebeği üretim sektörü ve sanayi Ar-Ge Merkezleri ile Eğitim Kurumlarından da destek alarak güçlenecektir. Hedefimiz ilimizde gençlerimizin istihdamı artırmak. Üniversitemizle el ele vererek Valiliğimizin, Ticaret ve Sanayi Odamızın, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın gücünü kullanarak istihdam hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Rize'de sanayi üretiminin artırılmasını ve geliştirilmesini önemsiyoruz. Türkiye ve Rize'nin büyüyerek gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Üniversitemiz ve Organize Sanayimiz arasındaki işbirliği protokolü ile sanayide, üretimde yeni bir dönem başlıyor. Rize'de üretimin markaya dönüşmesi için şehrimizde var olan birlikte iş yapma kültüründen faydalanacağız. OSB'nin büyüyerek gelişmesi, Türkiye ve Rize için üretmesi, bu pastanın daha da büyümesi için sizlerin yanındayız." diyerek sözlerini tamamladı.

OSB'ye değer katacak, marka değerini yükseltecek projelere ağırlık vereceklerini ifade eden Vali Çeber, Üniversite ile Organize Sanayi arasında imzalanan İşbirliği Sağlanmasına Yönelik Protokolün ilimize üniversitemize hayırlı olmasını dileyerek Rize'nin gelişmesi için yapmış oldukları katkılardan dolayı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman'a teşekkür etti.

Toplantıya Vali Kemal Çeber'in yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şükrü Cevahir, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Günal ve OSB müteşebbis heyeti katıldı.

İstihdamın arttırılması için yapılacak çalışmaların da değerlendirildiği toplantıda, sanayi faaliyetlerinin son durumu ve ilimizdeki sanayicilerin sorunları, beklentileri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim