Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetlerine bağlı Ruh Sağlığı Birimi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli yürütülen eğitim programı ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen eğitimlerde toplam 15 okulda 849 öğrenciye ulaşılmıştır.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, "Teknoloji ve internet kullanımının çok yoğun hale geldiği günümüzde davranışsal bağımlılıklar önemli bir toplumsal sorun haline gelmiştir. Bağımlılıkların tümünde olduğu gibi davranışsal bağımlılıklarla mücadele konusunda da koruyucu ve önleyici çalışmalar önemli yer tutmaktadır." dedi.

Tepe, Bu kapsamda Rize'de rehber öğretmeni bulunmayan ilkokul ve ortaokullar öncelikli hedef olarak belirlediklerini söyleyerek, bu okullarda "Teknoloji Bağımlılığı, Güvenli İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı, Siber Zorbalıklar" konularını içeren eğitimler gerçekleştirildiklerini ifade etti.

Gerçekleştirilen eğitimlerin sonunda öğrencilere Güvenli İnternet Rehberi ve Sosyal Ağ Rehberi broşürleri dağıtılmıştır.

Müdürlüğümüzce Davranışsal Bağımlılıklara yönelik farkındalığın artırılmasına yönelik yürütülen çalışmalara devam edilmektedir.

Editör: TE Bilisim