Programa Vali Çeber'in'in yanı sıra Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, Rize Müze Müdür Vekili Seyhan Kurt, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Rize Müze Müdür Vekili Seyhan Kurt, Müzeler haftası ve Rize müzesinin tarihinden bahsetti.

Protokol konuşmalarının sonrasında Müzeler Günü dolayısıyla hazırlanan resim sergisinde resimleri bulunan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine ve onlara destek olan öğretmenlerine teşekkür belgeleri verilerek, Vali Kemal Çeber ve protokol üyeleri tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi. Müzede yer alan eserlerin kara kalem çalışmalarını inceleyen Vali Çeber, öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Vali Çeber program sonrası yapmış açıklamada müzelerin birer tarihi miras hazinesi olduğunu belirterek, "Toplumların hafızası, geçmişi, yarınlara ışık tutan bir zaman tüneli olan müzelerimiz tarihin en eski dönemlerinden günümüze kadar uzun çabalar sonucu kültürel, sanatsal ve teknik alanlarda oluşturduğu eserleri tasnif ederek insanlara sunan mekanlardır. Buraları gezdiğimiz zaman geçmişi, insanların düşünüş, inanç, yaşayış ve sanat anlayışlarını, bize bıraktıkları eserlerden öğreniyoruz.

Müzeler adeta geçmişe ışık tutan mekanlardır. Bu kültürel varlıklarımızı bizlerde gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Geçmişimizi bilememiz, bu topraklardan geçen kültürel değerleri öğrenmemiz son derece önemlidir. Bu mirası layıkıyla taşımak, toplum ve millet olarak hepimizin en önemli görevlerindendir" dedi.

Müzeler Haftası programı 24 Mayıs salı gününe kadar sürecek olup; Sunumlar, fotoğraf ve resim sergileri, tanıtımlar, Müze Eğitimleri kapsamında Sikke Basımı Arkeopark Kazı Çalışması ve Ebru çalışması gibi etkinler gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim