Tesislerde özel öğretmenler eşliğinde Türkçe ders alan çocuklar, kalan zamanlarında kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ederek savaşın acı yüzünü unutmaya çalışıyor.


Çaykur Rizespor Kulübü Altyapıdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Serkan Karavin, AA muhabirine, çocukların savaşın psikolojisini üzerlerinden atmaya başladıklarını söyledi.


Çocukların ilk günlerde tanımadıkları bir ülkeye geldikleri için tedirgin olduklarını dile getiren Karavin, "Şimdi çok farklı düşünceleri var. Türkçeyi öğrenmeye başladılar. Örf ve adetlerimize göre paylaşımlar yapmaya başladılar. Bu coğrafyada farklı bir millet olduğumuzu görüyorlar. Hepsi büyüdüklerinde tekrar Türkiye'ye gelmek istiyorlar. Türkiye'yi akıllarından hiçbir zaman çıkarmayacaklarına inanıyorum." dedi.


Sporculardan Valentin Levkin, Türkiye'nin kendilerine kucak açtığına işaret ederek, "Türkiye için iyi düşünüyordum, şimdi çok daha fazla seviyorum. Burada her ihtiyacımız karşılanıyor ama ailemi çok düşünüyorum. Bir an önce savaşın bitmesini istiyorum. Bir an önce aileme kavuşmak istiyorum." ifadesini kullandı.


Sporcu annelerinden Alina Luhova ise ailesini geri bıraktığını kaydederek, evlerine bomba düştüğünü, ailesinin kurtulduğu anlattı.


Evlerini, her şeylerini terk ettiklerini anlatan Luhova, "Evsiz kaldık. Bir an önce savaşın bitmesini, aileme kavuşmayı hayal ediyorum." diye konuştu.


Luhova, herkesin kendilerine çok sıcak davrandığına dikkati çekerek, "Herkes elinden geleni yapıyor. Burada kadınlar var, bizlere kız kardeşleri gibi davranıyorlar. Kendimizi burada çok mutlu hissediyoruz. Herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim