Göreve Geldiği İl Günlerde Belediyeye Makam Aracı Yerine Dolmuş İle Gitmesi İle Nam Salan Rize'nin Çayeli İlçesinin MHP'li Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Ağabeyini Belediye İmar Müdürü Olarak Göreve Başlattı.

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi'nin ağabeyi Halil İbrahim Çiftçi'nin Çayeli Belediyesi'ne dışarıdan sürekli müdehale etmesi Eylül ayı belediye meclisi toplantısının konusu olmuştu. Eylül ayı meclis toplantısında Meclis üyelerinin duruma tepki östermesi üzerine, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, toplantıda ağabeyinin kendine ücretsiz yardım ettiğini dile getirerek savunmaya çalışmıştı. Meclis üyelerinin "Belediyede çalışmıyor, belediyenin işlerine karışmasına anlam veremiyoruz" ifadeleri üzerine Başkan Çiftçi'nin "O zaman ağabeyimi imar müdürü atayayım" şeklinde sözleri ironi zannedilse de öyle olmadı. Başkan Çiftçi, daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü'nden emekli olduğunu ileri sürdüğü ağabeyi Halil İbrahim Çiftçi'yi Çayeli Belediyesi İmar Müdürü olarak işe aldı.

Ağabeyi üzerinden meclis üyelerinin kendisini sürekli sıkıştırdığını iddia eden Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, "Ağabeyim, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde imar müdürlüğünde görev yaptı, Ümraniye Belediyesi'nde, Alemdağ Belediyesi'nde imar müdürlüğü yaptı, Üsküdar Belediyesi'nin imar servisinde çalıştı. En son da emekli oldu. Annemiz burada olduğu için o da Çayeli'ne geldi. Geldiğinde de gündüzleri buraya geliyor bana yardımcı oluyordu" dedi.

Başkan Çiftçi sözlerine; "Bunun doğru bir karar olduğu kanaatindeyim, servisinin böyle birisine ihtiyacı vardı. Bu kişinin benim ağabeyim olması çok da önemli değil." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim