Rize'de korona virüs vakaları şiddetle artarken, vatandaşlar düğünlerde, nişanlarda, cafe ve lokantalarda dahi Kovid-19'a karşı maske ve sosyal mesafe kurallarını hiçe sayıyor; plajlarda site havuzlarında doyasıya eğleniyor. Vaka sayılarındaki artışla beraber kentte yoğun bakım ve entube hasta sayıları da artarken tedaviye cevap veremeyen hastalardan acı haberler de üst üste gelmeye devam ediyor.

Rize'de son olarak 2'si kadın 3 kişi daha Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybederken, kentte son 4 günde 9 kişi bu hastalığa bağlı olarak hayatını kaybetti.

Rize merkezden 86 yaşındaki kadın hasta H.C. ile Pazar ilçesinden 84 yaşındaki Z.B. ve Çayeli ilçesinden 83 yaşındaki erkek hasta İ.A. yaşamını yitirdi.

Rize Valiliği ile İl Hıfzıssıhha Kurulunun vaka sayılarının artış gösterdiği bölgeler için yeni karantina kararı almasının beklendiği Rize'de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da son ölümlerle beraber 34'e yükseldi.

Kentte son ölümler öncesinde 24'ü erkek, 7'si kadın olmak üzere 31 kişi Kovid-19'a bağlı olarak hayatını kaybederken, yeni ölümlerle beraber 25'i erkek, 9'u kadın olmak üzere toplam sayı 34'e yükseldi.

Editör: TE Bilisim