Sağlık Bakanlığı bünyesinde erken dönemde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda alınan sıkı tedbirlerle hastalığın ülkemize gelişi önemli ölçüde engellenebilmiştir.


Bu kapsamda Rize'de hizmet veren tüm sağlık kurumları da alınan sıkı tedbirlere ek olarak vatandaşların temas ettiği ve yoğun olarak bulunduğu alanlar temizlik personelleri ve Rize Belediyesi destekleriyle dezenfekte edilmektedir.


Belediye ekiplerince hastane giriş alanlarının 90 derece sıcak su ve köpüklü sıcak buharlatemizliği periyodik olarak yapılmaktadır.

Ayrıca hastanelerdeki görevli temizlik personelleri de hastaların temas ettiği kapı kolu, sedye, bekleme koltuklarını gibi birçok alan sürekli olarak temizleniyor.


Yetkililer acil durum halleri dışında hastanelere yoğunluk yaşanmaması konusunda vatandaşları bilgilendirirken, zorunlu hallerde çekinmeden gönül rahatlığıyla sağlık tesislerinden her zaman olduğu gibi hizmet alabileceklerini ve yine bu süreçte bağlı oldukları aile hekimliklerinden de öncelikle hizmet almalarını konusunda yönlendirmelerde bulunuyor.

Editör: TE Bilisim