İlk olarak Sağlık Müdürlüğü ,Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği ve Rize Off-Road Kulübü ile iş birliği içerisinde KETEM (Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi)'de taraması yapılan ve Meme kanseri teşhisi konulan hastalarımızla birlikte Rize Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Osmanlı Resturantının da desteği ile Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği tarafından kahvaltı programı düzenlenmiştir.

Düzenlenen etkinlikte Rize, Fındıklı, Ardeşen, Pazar ve Çayeli off-road tutkunları, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek pembe balonlarla süsledikleri araçlarıyla Karadeniz Sahil Yolu boyunca konvoy oluşturdu. Kahvaltı sonrası kanser hastaları, off-road araçlarıyla off-road yaparak keyifli anlar yaşadı.

Rize il Sağlık Müdürlüğü ve Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi ile birlikte Rize Belediyesi Meclis Salonunda "Kansere Değil Hayata Şans verin" konulu bayanlara yönelik farkındalık eğitimi yapıldı.

Ayrıca Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tip Fakültesi öğrencilerinin destekleriyle Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stand açılarak polikliniklerde bekleyen hastalara broşürler verilerek meme kanseri farkındalık çalışmaları yapılmıştır.

Bunlara ek olarak İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezlerinde'de çeşitli etkinlikler ve Halk eğitimleri düzenlenerek meme kanseri farkındalıkları çalışmaları yapılmıştır.

Editör: TE Bilisim