Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi" çerçevesinde ilimizde 4-6 yaş gurubu çocuklara yönelik 13'üncü Kur'an kursu açıldı.

25.09.2019 Çarşamba günü, dualar eşliğinde gerçekleştirilen açılış merasimine; Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yardımcıları Naci Çakmakçı ile Tuğba Kişmir, TDV Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın "bugün ilimiz Merkezde 4-6 grubu çocuklara eğitim verilecek tam donanımlı bir Kur'an kursumuzun açılışı gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta 14. Kursumuzu açacağız. Bu kurslarımızın günümüz şartlarına uygun şekilde açılışa hazırlayan hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Rahmi Metin ise ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ahlaklı yetişmesi için bu kursların çok önemli olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Çeber açılışta gerçekleştirdiği konuşmada, okul öncesi din eğitiminin önemine vurgu yaparak, kursu yaptıran Şeref Arıman ve Aziz Özdemir'e plaket takdiminde bulundu.

İl Müftümüz İsmail Yalçın'ın duasıyla birlikte Çaykur Ziraat Safa Kur'an Kursu'nun açılış kurdelasını kesen protokol, sınıfları tek tek gezerek minik öğrencilere çikolata ikram ettiler.

Editör: TE Bilisim