8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle 'Bahçeler Toprak Olsun Kadınlar Çiçeklere Doysun' etkinliği kapsamında Rize'de fidan dikimi gerçekleştirildi.

İMKB Mesleki Anadolu Teknik Lisesi bahçesinde gerçekleşen programla 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Kadın ve Demokrası Derneği (KADEM) ile Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 'Bahçeler Toprak Olsun Kadınlar Çiçeklere Doysun' adı altında bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte bir araya gelen kadınlar günün anısına rengarenk balonlarla süslenmiş meyve fidanlarını okul bahçesinde hazırlanan özel alana dikti.

Yaklaşık 30 meyve fidanının dikildiği etkinlikte konuşan KADEM Rize Temsilcisi Öznur Günay "Eylül ayından bu ayna bine yakın meyve ağacını toprak ile buluşturduk. Bugün ise sayısı önemli olmayan ama amacı ve farkındalığı çok önemli ağaçlarımızı toprakla buluşturacağız. Onlar büyüdükçe inşallah bu olumsuzluklar dünyamızdan ve ülkemizden silinip atılır" ifadelerini kullandı.

Programa Rize Valisi Kemal Çeber'in eşi Neslihan Çeber, Rize Milletvekili Muhammed Avcı'nın eşi Zeynep Avcı, İl Kültür Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu'nun yansıra Rize Protokolünün eşleri katıldı.

Editör: TE Bilisim