Rize İyidere İlçe Belediyesi, Kalkandere İlçe Belediyesi, İkizdere İlçe Belediyesi ve Kendirli Belde Belediyesi Başkanları ortaklaşa ''İtfaiye Birliği Projesini'' hayata geçirebilmek için güçlerini birleştiriyor.

İtfaiye Birliği projesi kapsamında projeye katılan dört belediyenin de ortaklaşa faydalanabilecekleri şekilde Rize Organize Sanayi Bölgesinde kapsamlı bir itfaiye tesisi kurularak bölgede oluşabilecek başta yangın olmak üzere doğal afet durumlarında hızlı ve etkin şekilde müdahale edilebilmesi planlanıyor.

Projenin değerlendirilmesi ve gerçekleştirilebilmesi amacı ile Kalkandere Belediye Başkanı Kenan YILDIRIM'ın ev sahipliğinde İyidere Belediye Başkanı Saffet METE, İkizdere Belediye Başkanı Hakan KARAGÖZ, Kendirli Belediye Başkanı Aleattin SERDAR ve Organize Sanayi Müdürü Hasan GÜNAL bir araya gelerek ikinci toplantıyı gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kendirli Belediye Başkanı Aleattin SERDAR; ''Çalışmaların sonuç vermesi durumunda Kalkandere Organize Sanayi içerisinde tam teşekküllü ortak bölge itfaiyeler birliği kurulacak. Bölge de oluşabilecek doğal afetler ve yangınlara karşı gereken tedbirleri almak adına önemli bir çalışmayı hizmete sokacağız İnşallah, Bölgemiz için Hayırlara vesile olmasını dilerim dedi.''

Proje kapsamında güçlerini birleştiren dört bölgenin 3'ünü Ak Partili belediyeler oluştururken, bir diğer parçasını da Cumhur İttifakı mensubu Milliyetçi Hareket Partili İkizdere Belediyesinin oluşturması; ''Hizmet İçin Hep Birlikteyiz'' mesajı verdi.

Editör: TE Bilisim