24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle gerçekleştirilen törende, Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, Milli Eğitim Müdür Yardımcı Mustafa Kalender ile Şube Müdürlerinin katılımıyla Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

Görevleri başında şehit düşen öğretmenler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasından sonra söz alan Milli Eğitim Müdürü Engin Emen yaptığı konuşmada:

"Sizlerle belki de ilk defa bir 24 Kasım'ı iç içe, aynı sıraları paylaşamadan, uzaktan kutlamak mecburiyetinde kalıyoruz. Ancak bu zor zamanlarda dahi özverili çalışmalarınız, her türlü imkanı kullanarak öğrencilerimize evlerinde dahi ulaşmanız sayesinde öğretmenlik mesleğinin kutsiyeti ve önemini bir kez daha anlamış oluyoruz. Olağanüstü zamanlar, olağanüstü kahramanların ortaya çıkmalarına da vesile olur, ben bu dönemde göstermiş olduğunuz fedakar emekleriniz neticesinde sizleri eğitim davamızın kahramanları olarak görüyorum.

Geleceğe uzanan uzun yolculuğumuzda bir Öğretmenler Gününü daha ardımızda bırakıyoruz. Yolculuğumuzda karşılaşacağımız zorlukları, eğitim davamızın gücü ve bilimin ışığıyla birlikte atlatacağız. Bu vesile ile geçmişte eğitim meşalesini ebediyete intikal etmeleri nedeniyle bizlere devretmiş olan önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve müteveffa meslektaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. Aramıza yeni katılan meslektaşlarımızla güçlenen eğitim ordumuzla, yeni ufuklara yelken açmanın umuduyla 24 Kasım Öğretmenler günümüzü bir kez daha kutluyorum." sözlerine yer vererek meslektaşlarının öğretmenler gününü kutladı.

Editör: TE Bilisim