Rize'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk tören Valilik önünde düzenlendi. Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalara Yenişehir Spor Salonu'nda devam edildi.

Vali Kemal Çeber'in çocukların bayramını kutladığı törende çeşitli gösteriler sunuldu, okullar arasında düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Öğrencileri programa hazırlayan öğretmenlerden Şevket Yardımcı İlk Okulu sınıf öğretmeni Arife Kalkan yaptığı konuşmada "Çok zorlu bir süreçten geçtik çocuklarımızla birlikte. Yaklaşık iki aydır her gün çalıştık. Çocuklarımız çok emek verdiler. Bize çok yardımcı oldular, çok destek oldular. Onlarla gurur duyuyoruz. Hem yorulduk hem de eğlendik diyebiliriz. Hislerimi şu anda anlatamam. Çocuk gibi heyecanlıyım. Onlar gösteriye çıkarken belki de onlardan daha çok heyecanlandım. Atamızın tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramı coşkuyla kutlamaktan dolayı çok gururluyuz" ifadelerini kullandı.

Törende, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı ve İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman da yer aldı.

Editör: TE Bilisim