Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesini, çalışmalarının koordine edilmesini ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantılarının 2021 yılı II. Dönem Toplantısı, Vali Kemal ÇEBER Başkanlığında gerçekleştirildi.

Sekreteryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen toplantıya, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

Vali ÇEBER, toplantının açılışında yaptığı açıklamada; "Bugünkü toplantımızın ana gündem maddesi, 2021 yılı I. döneminde ilimizde gerçekleştirilen yatırımları görüşmek, koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek ve bu yatırımların yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmesini yapmak olacaktır.

İlimizde 2021 yılı I. döneminde; ulaştırma-haberleşme sektöründe 68, eğitim sektöründe 9, turizm sektöründe 15, tarım sektöründe 69, enerji sektöründe 46, imalat sektöründe 14, konut sektöründe 5, sağlık sektöründe 13 ve diğer kamu hizmetleri (iktisadi-sosyal) sektöründe 111 olmak üzere toplam 350 proje ve iş yürütülmüştür.

2021 yılı I. döneminde yürütülen 350 adet projenin 13'ü (3) bitirilmiştir. 224 adet (64) proje üzerinde çalışmalar sürdürülmekte olup 77 adet (22) proje ve işin ihalesi beklenilmektedir. 36 adet (10) iş ve proje henüz başlamamıştır.

2021 yılında da ilimizde çok ciddi yatırımların gerçekleştirilmesini umuyorum, değerli katılımcılarımıza yatırım çalışmalarında başarılar diliyorum." İfadelerini kullandı.

Vali ÇEBER'in, açıklamalarının ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.

Editör: TE Bilisim